Gå til sidens hovedinnhold

Fransk politi i gang med antiterroraksjon i Reims

Artikkelen er over 6 år gammel

Fransk politi bekrefter at det pågår en antiterroraksjon i byen Reims, omtrent 15 mil fra Paris.

– Enten blir det en konfrontasjon, eller så klarer de ettersøkte mennene å rømme, sier et medlem av politienheten som gjennomfører raidet, til pressen på stedet. Journalistene ble bedt om å være «årvåkne», skriver nyhetsbyrået AFP.

Politiet jakter på tre navngitte franske statsborgere etter angrepet på magasinet Charlie Hebdo onsdag. En kilde i politiet sier en av dem ble identifisert på grunn av et id-kort de fant i fluktbilen.

To av de etterlyste er brødre. Ifølge nyhetsbyrået Reuters' kilde er de to brødrene, som er 32 og 34 år gamle, fra Paris. Franske medier sier at den eldste av de to i 2008 ble dømt til 18 måneders fengsel for terrorvirksomhet etter at han ble pågrepet da han var på vei til Irak for å slutte seg til militante islamister.

Den tredje mistenkte er en 18 år gammel mann fra Reims, nordøst for Paris.

Under angrepet, som kostet tolv mennesker livet, ropte den ene gjerningsmannen «Allahu akbar», «Gud er stor», mens det ble løsnet skudd. En annen av gjerningsmennene gikk bort til en såret politimann som lå på gaten og skjøt ham i hodet på kloss hold med en automatrifle.

En video viser at de to deretter satte seg rolig inn i en bil og kjørte bort.

Kommentarer til denne saken