Gå til sidens hovedinnhold

Gisseltakere er drept

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre gisseltakere skal være drept i to ulike politiaksjoner i Frankrike.

Gisselet er frigitt og Kouachi-brødrene ble drept da politiet gikk til aksjon i Dammartin-en-Goële utenfor Paris, melder AFP.

De to terrormistenkte brødrene skal ha kommet ut av bygningen og åpnet ild mot politiet. Nyhetsbyråets kilder opplyser at gisselet kom uskadd fra dramaet og at en politimann ble såret i hendelsen.

Said (34) og Chérif (32) Kouachi, som drepte tolv i anslaget mot satirebladet Charlie Hebdo onsdag, forskanset seg i et trykkeri utenfor Paris fredag.

Ved 17-tiden fredag ettermiddag steg røyken opp fra bygningen og politiet gikk til aksjon. Folk som sto i nærheten, hørte flere eksplosjoner og en rekke skudd.

Samtidig ble det aksjonert mot en kosherbutikk i Paris, der minst en gjerningsmann hadde tatt seks gisler.

Ifølge Le Monde ble gisseltakeren drept da butikken ble stormet. Mannen skal ha holdt seks mennesker som gisler i butikken. Det er foreløpig ikke avklart hvor mange som er frigitt. Avisen sier de ikke kjenner tilstanden til de frigitte gislene.

Vitner hørte flere eksplosjoner da politiet stormet butikken.

Det er uvisst om kvinnen som var etterlyst sammen med gisseltakeren, kom seg unna da butikken ble stormet.

Ifølge CNN kom kvinnen seg unna samtidig med at flere gisler løp ut av butikken. Ifølge AFP er det imidlertid usikkert om hun er blant de drepte.

Like før stormet antiterrorstyrkene trykkeriet i Dammartin-en-Goële nord for Paris, der de to brødrene som angrep satirebladet Charlie Hebdo befant seg. Brødrene ble drept. Gisseltakeren i kosherbutikken i Paris skal ha stilt som krav at brødrene fikk gå fri.