Forslaget ble godkjent på israelsk side minutter før det første steget av avtalen skulle tre i kraft tirsdag morgen. Egypt har foreslått en nedtrapping av konflikten fra tirsdag klokken 8, og en fullstendig våpenhvile fra klokken 20.

Det israelske sikkerhetsutvalget møttes i sitt hovedkvarter i Tel Aviv for å stemme over forslaget, melder Reuters.

Egypt foreslo våpenhvilen etter å ha fått støtte fra Den arabiske liga under et ekstraordinært møte i Kairo. USA støtter også forslaget.

HAMAS STILLER KRAV

Hamas sa natt til mandag at de ikke hadde mottatt noe utkast til avtalen. Tidligere har bevegelsens ledere sagt at de ikke vil godta en våpenhvile uten at blokaden av Gaza-stripen tar slutt.

– Ingen har kontaktet oss om våpenhvilen som det nå snakkes om i mediene, verken offisielt eller uoffisielt, men dersom innholdet i dette forslaget er gjengitt riktig, er det snakk om ren overgivelse, og det avviser vi tvert, heter det i en kunngjøring fra brigadene, ifølge AFP.

BRENDE TIL MIDTØSTEN

Utenriksminister Børge Brende (H) tror en våpenhvileavtale i den ukelange konflikten kan være nært forestående.

– Jeg tror dette er innledende reaksjoner fra Hamas sin side. Både Israel og Hamas er nå satt under stort press. USA presser Israel, Den arabiske liga presser palestinerne, og egypterne er ganske klare overfor Hamas, sier Brende til NRK.

Brende reiser selv til Midtøsten tirsdag. Han tror Norge kan ha en rolle å spille for å få i stand en avtale om våpenhvile.

– Norge er i en situasjon hvor vi blir lyttet til både på israelsk og palestinsk side. Vi forsøker nå gjennom våre kanaler å presse fram en våpenhvile så vi får slutt på de hjerteskjærende hendelsene i Gaza, sier Brende.

I alt 168 palestinere er drept i de israelske angrepene på Gazastripen den siste uken. Ingen er drept på israelsk side. Ifølge FN er 80 prosent av ofrene på Gazastripen sivile.