Gå til sidens hovedinnhold

Malaysia avlyser nyttårsferiringen

Artikkelen er over 6 år gammel

Malaysias innbyggere lar i stor grad være å feire det nye året, og regjeringen bruker pengene som var ment for den nasjonale nyttårsfeiringen, til nødhjelp.

Tre flykatastrofer og den verste flommen på ti år har ført til at både den føderale regjeringen og de fleste av landets delstater avlyste folkefestene som var planlagt nyttårsaften.

Statsministerens kontor opplyser at 3 millioner ringgit, tilsvarende drøyt 6,3 millioner kroner, som var satt av til den nasjonale nyttårsfesten, heller skal brukes på flomofre. Nær 250.000 mennesker ble tidligere i desember drevet på flukt fra flom i fem delstater.

Flomkatastrofen startet for drøyt to uker siden og har kostet minst 15 menneskeliv. Vannet hadde onsdag begynt å trekke seg tilbake i de verst rammede områdene på østkysten, og antallet mennesker som bor i evakueringssentre, er sunket til 150.000.

Feiringen av inngangen til 2015 blir også dempet av at landet det siste året er blitt rammet av tre flykatastrofer.

Malaysia Airlines mistet et passasjerfly med 239 mennesker om bord 8. mars, og fortsatt er det ingen spor etter flyet. 17. juli krasjet et fly fra samme selskap i Ukraina, trolig etter å ha blitt skutt ned. Samtlige 298 om bord omkom. 28. desember krasjet et indonesisk fly fra det Malaysia-noterte selskapet AirAsia i Javasjøen med 162 personer om bord.