Israelske fly slapp søndag morgen nok en gang flygeblader over den nordlige delen av Gazastripen med advarsler om at området snart vil bli utsatt for luftangrep.

En talsmann for militæret begrunner de varslede angrepene med at langt de fleste av Hamas' raketter blir skutt ut fra områder i nord.

– Vi ber folk reise sørover før vi bomber området, sa talsmann Peter Lerner i det israelske forsvaret søndag morgen. Advarselen gjelder særlig området ved Beit Lahiya.

Like etter klokken 11 kom det meldinger om at hundrevis av mennesker fortsatt befant seg på veien som fører ut av byen.

TILFLUKT I SKOLER

Innbyggere forteller om voldsomme angrep lørdag kveld.

– I går kveld var det så mange granatangrep at ingen kunne sove, det var forferdelig, sier en mann, som bare ønsker å oppgi fornavnet sitt, Farid.

Han var søndag på vei bort fra Beit Lahiya sammen med seks familiemedlemmer. På motorsykkelen sin har han lastet stabler med tepper.

– Jeg vil forsøke å dra til en skole, hvor som helst bare det er trygt, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Andre har lastet hestekjerrer, esler, biler fulle av eiendeler. Flere familier har satt kursen mot en skole drevet av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNWRA).

– MENER ALVOR

Israel har ikke sagt nøyaktig hvor angrepene vil komme. Men den israelske generalen Moti Almoz understreker at dette er alvor.

– Dette er en reell trussel, ingen psykologisk trussel. Vi ber palestinerne om å dra for de kan virkelig komme til skade, sier han til militærets egen radiostasjon.

Men enkelte palestinere sier at de ikke har mottatt noe varsel.

– Vi fikk ingen advarsel, men det var bombing rundt oss hele natten. Vi var skrekkslagne og så redde for barna våre, sier Mohammed Sultan. Han forlot søndag byen sammen med fem barn, alle sittende på en hestekjerre sammen med den bagasjen familien har greid å få plass til på vognen.

– 165 DREPT

Palestinske helsearbeidere opplyste søndag at 165 palestinere er drept i de israelske angrepene siden tirsdag. Over 1.000 personer er såret. Ingen israelere er så langt drept i Hamas' angrep.

Lørdag kom det meldinger om at det ble holdt indirekte samtaler om en mulig våpenhvile i all hemmelighet. Men ikke lenge etter ble angrepene igjen trappet opp, både på israelsk og palestinsk side.

Før Hamas avfyrte raketter mot storbyen Tel Aviv lørdag kveld, gikk gruppen til det uvanlige skritt å varsle angrepene 30 minutter i forkant. Rakettene ble stanset av det israelske rakettskjoldet.

FNs sikkerhetsråd oppfordret lørdag både Hamas og Israel til å inngå våpenhvile, men Israels statsminister Benjamin Netanyahu har allerede avfeid internasjonale forsøk på å få Israel til å stanse angrepene.