Advokaten ble skutt og drept i forbindelse med en sak om samværsrett med et tre år gammelt barn. 67-åringen er barnets morfar.

Barnets 31 år gamle far, som den drepte advokaten representerte, ble også skutt under rettsmøtet i tingretten i Hestemøllestræde i 10-tiden tirsdag morgen. Han ble sendt til sykehus med livstruende skader. Senere opplyste politiet at tilstanden var stabil.

Faren ble skutt fire steder, i brystet, armhulen, underarmen og i foten. Ifølge et øyenvitne kom den sårede mannen seg ut av rettsbygningen og ble liggende blødende og bevisstløs utenfor lokalet.

Han ble senere operert på Rigshospitalet. Politiet opplyste tirsdag kveld at mannens tilstand er kritisk, men stabil.

PÅGREPET PÅ GATEN

Politiet bekreftet tirsdag ettermiddag at de har pågrepet en 67 år gammel mann og har beslaglagt et antatt drapsvåpen, en avsagd hagle.

Mannen avfyrte til sammen seks skudd, ifølge visepolitiinspektør Jens Møller Jensen i politiet i København, som bekreftet at den pågrepne er barnets morfar.

67-åringen var til stede i retten som stedfortreder for datteren, som selv var forhindret fra å møte.

Ifølge avisen Ekstra Bladets journalist på stedet ble den antatte gjerningsmannen pågrepet i Vester Voldgate. Under pågripelsen skal politiet ha trukket våpen, og en av politimennene skal ha ropt «slipp posen, ellers skyter jeg».

Væpnet politi gikk gjennom rom for rom i rettsbygningen, ifølge avisen.

KRISEHJELP

Det er ikke vanlig at personer blir sjekket for våpen før de kommer inn i rettssalen, med mindre det er en spesiell grunn til det.

– Vi sjekker kun dersom det er en egen risikovurdering som slår fast at det er hensiktsmessig. Det har det ikke vært i denne saken, ellers hadde vi gjort det, sier sorenskriver Axelsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Etter skyteepisoden flyktet flere personer ut av rettsbygget, og de ansatte ble evakuert fra området. Både vitner til skyteepisoden og pårørende vil bli tilbudt krisehjelp.