Gå til sidens hovedinnhold

Over 300 er savnet etter fergeulykke

Artikkelen er over 7 år gammel

Kystvakten i Sør-Korea opplyser at over 300 personer er savnet etter i fergeulykken utenfor kysten. Foreløpig er 180 personer bekreftet reddet.

Sørkoreanske myndigheter bekrefter at antallet passasjerer som er reddet er lavere enn først varslet.

De første opplysningene gikk ut på at det var omkring 100 personer som var savnet. Om lag 475 mennesker var om bord da fergen begynte å ta inn vann.

De fleste passasjerene på fergen var elever fra en videregående skole utenfor den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Det var en ansatt på skolen som opplyste at alle de 338 elevene og lærerne som var på skipet, var reddet.

To personer er så langt funnet og bekreftet døde.

– TAR INN VANN

Passasjerfergen befinner seg utenfor den sørvestlige delen av Korea-halvøyen, og et stort antall fartøyer og helikoptre deltar i redningsaksjonen.

Etter at fergen la seg over på siden, skal passasjerene ha fått beskjed om å hoppe i sjøen.

– Skipet tar inn vann og er i ferd med å synke, sa en talsmann for kystvakten til nyhetsbyrået AFP onsdag morgen lokal tid.

– Vi har fartøyer fra kystvakten, handelsskip og helikoptre i området som deltar i redningsaksjonen, la han til.

Sør-Koreas president Park Geun-hye har bedt alle tilgjengelige fartøyer og spesialtrente dykkere om å dra til ulykkesstedet for å bidra i redningsaksjonen.

KRAFTIG DUNK

Fergen var på vei fra Incheon på vestkysten til øya Jeju da den fikk problemer. Elevene på ferja skulle til Jeju på skoletur.

– Vi hørte et kraftig dunk, og så stanset skipet, forteller en passasjer på telefon til TV-stasjonen YTN.

Skipet fikk kraftig slagside, og dem som var om bord, fortalte at de måtte holde seg fast for ikke å falle over ende.

Pårørende samlet seg onsdag ved skolen til elevene som var om bord på fergen. Det oppsto kaotiske scener da foreldre ropte til de ansatte og desperat forsøkte å ringe barna sine.

– Datteren min sier hun ble reddet sammen med ti andre elever. De forteller at de hoppet i vannet før de ble reddet, sier en kvinne til YTN.

Kommentarer til denne saken