– Vi har et svært godt forhold, også personlig. Dette er en svært seriøs og ansvarlig person, sier Putin i et intervju med den russiske statskanalen Rossija.

– Men la oss se hvordan han vil utvikle forholdet i sin nye stilling, føyer Putin til.

Intervjuet skulle vises i et russisk nyhetsprogram lørdag, og en utskrift ble på forhånd delt ut til flere medier.

Forholdet mellom Putin og NATOs nåværende generalsekretær, dansken Anders Fogh Rasmussen, er anstrengt, og i intervjuet gjentar Putin anklagen om at Fogh Rasmussen har tatt opptak av og lekket en privat samtale mellom de to.

– OPP TIL VESTEN

Putin sier samtidig at ingenting hindrer en normalisering i forholdet mellom Russland og Vesten, men at det er opp til de vestlige landene å sørge for at forholdet blir bedre.

– Jeg mener at det er ingenting som vil hindre en normalisering og normalt samarbeid med Vesten. Dette avhenger ikke av oss, eller ikke bare av oss. Dette avhenger av våre partnere, sier han.

Putin kommer ikke med konkrete forslag om hva Vesten bør gjøre. Fredag antydet imidlertid Putins talsmann at manglende respekt fra vestlig hold er en viktig årsak til det dårlige forholdet. Han framholdt at vestlige land behandler Russland som en «slem skolegutt».

HYLLER KRIM-SOLDATER

Det er Russlands håndtering av krisen i Ukraina, og spesielt okkupasjonen og annekteringen av Krim-halvøya som har satt forholdet mellom Russland og vestlige land på en hard prøve.

Putin opplyser i intervjuet at han planlegger å gi enkelte av soldatene som var involvert i operasjonene på Krim-halvøya, statlige utmerkelser, noe som er nok et tegn på hvor ulikt syn Russland og Vesten har på hendelsene i Ukraina.