Bergensaktuell «trollmann» blir valgkampsjefen til Donald Trump

Brad Parscale, en av Donald Trumps nærmeste rådgivere under valgkampen, kommer til Bergen i mai.

Brad Parscale, en av Donald Trumps nærmeste rådgivere under valgkampen, kommer til Bergen i mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I mai kommer sosiale medier-guruen til Grieghallen, deretter er det full jobb med å sørge for gjenvalg i 2020.

DEL

Donald Trump (71) har valgt sosiale medier-guruen Brad Parscale som leder for sin valgkamp fram mot presidentvalget i 2020, melder flere amerikanske medier.

Tidligere i år ble det kjent at Brad Parscale kommer til Bergen tidlig i mai, for å holde foredrag for mediefolk under Nordiske mediedager.

«Trollmann»

– I en 60 Minutes-reportasje beskriver legendariske Lesley Stahl ham som «Trollmannen fra Oz», «mannen med tryllestaven» og «den ingen visste hvem var, men som sto bak alt sammen». Vi har hentet Brad Pascale til Nordiske Mediedager for å få vite hvordan han jobbet, hva mikromålretting er og hvordan dette kan være nyttig kunnskap for deltakerne på Mediedagene, sa festivalsjef Guri Heftye i en pressemelding som ble sendt ut 1. februar.

Nordiske Mediedager er Nordens største mediefestival, med over 2000 bransjefolk samlet i Grieghallen. Det betyr at vanlige bergensere som ønsker gi velmente råd om hvordan Donald Trump skal gjennomføre 2020-valgkampen, kan få visse utfordringer med å bruke Parscale som budbringer.

«Hemmelig våpen»

Ikke navngitte kilder opplyser til høyreorienterte Drudge Report og nyhetsbyråene AP og Reuters at Parscale skal lede Trumps valgkamp.

Parscale hadde ansvaret for Trumps bruk av sosiale medier i valgkampen i 2016. Han ble i etterkant omtalt som Trumps «hemmelige våpen».

Trump var ekstremt tidlig ute med å forberede seg på et mulig gjenvalg i 2020. Allerede dagen da han ble tatt i ed i fjor, leverte han inn dokumenter som kreves for å stille i det neste presidentvalget i USA.

Artikkeltags