De to bergenserne har blitt hentet til Sunnmøre av sin tidligere trener i Brann, Lars Arne Nilsen. Men begge har kontrakter som går ut etter denne sesongen.

Før helgens siste serierunde i eliteserien er det ikke avklart hvor noen av dem spille neste sesong. Det melder lokalavisen Sunnmørsposten.

– Det er ikke bare meg på utgående kontrakt, og det skaper et lite usikkerhetsmoment når vi ikke vet helt hvem som blir værende neste år. Den usikkerheten gjør det også litt vanskelig for meg. Jeg har snakket med klubben og vi vet hvor vi har hverandre, sier Barmen om fremtidsutsiktene til avisen.

Tungt for Haugen

29-åringen har vært en viktig spiller for Nilsens lag denne sesongen, og har spilt 19 kamper fra start i eliteserien denne sesongen. På slutten av høsten har midtbanespilleren med 250 kamper for Brann slitt med skadetrøbbel.

Fredrik Haugen kom til Aalesund før denne sesongen, men har ikke hatt samme suksess som Barmen. 30-åringen har startet kun syv seriekamper for Aalesund i 2022. I tillegg fikk han elleve innhopp.

På sine 722 spilleminutter leverte han to målgivende pasninger. Midtbanespilleren med 276 kamper for Brann har slitt med en skade, og er usikker inn mot serieavslutning mot Tromsø borte på søndag.

– Vi er i dialog med alle som er på utgående kontrakter. Disse prosessene handler om både oss og spillerne, og vi er opptatt av å ha med spillere som er en god match for oss. Det er naturlig at det drar seg til mot slutten av sesongen, for vi jobber med mange prosesser nå, sier sportssjef Bjørn Erik Melland til Sunnmørsposten.

Åsane følger situasjonen

Per dags dato er det ingenting som tyder at verken Haugen eller Barmen er aktuell for en retur til Brann, men i nordre bydel følger 1. divisjonsklubben Åsane nøye med på bergensernes situasjon.

– Vi har ikke hatt noen dialog med dem nå, og er usikker på hva de selv ønsker, sier Åsanes sportssjef, Kåre Ingebrigtsen, til BA.

Men trønderen legger ikke skjul på at han muligens tar en telefon til sine tidligere elever i Brann.

– Hvis vi kommer til januar, og de fortsatt står uten klubb, er det naturlig at vi tar en prat med dem. Samtidig må de virkelig ønske å bidra for oss da. Vi kan ikke ha noen som kommer tilbake til byen for å trappe ned, slår Ingebrigtsen fast.

PS! Aalesund har hatt den tidligere Brann-spilleren Gilbert Koomson på lån fra Bodø/Glimt i høst.