Disse fagene skryter studentene mest av

Studentene som går produksjonsteknikk ved Høgskolen i Bergen er mestfornøyd med studiet sitt, viser undersøkesle. Her fra åpningen av den ny høyskolen på Kronstad.

Studentene som går produksjonsteknikk ved Høgskolen i Bergen er mestfornøyd med studiet sitt, viser undersøkesle. Her fra åpningen av den ny høyskolen på Kronstad. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Medisinstudentene er mest fornøyde, mens fremtidige lærere er misfornøyde med studiet sitt.

DEL

Studentene ved Universitetet i Bergen og Høgskolen i Bergen er jevnt over fornøyde med sitt studieprogram, men det er store variasjoner mellom de ulike studiene, viser årets studiebarometer fra NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen).

På en skala fra 1 til 5 får studiene ved UiB i gjennomsnitt 4,1 prosent overordnet tilfredshet, noe som er likt med gjennomsnittet for hele landet, skriver UiB i en pressemelding.

Det mest populære faget ved UiB er Masterprogrammet i geovitenskap med 4,7 poeng.

Studentene skryter av faget som har mange ekskursjoner og øvelser som gjør at studentene får god kontakt med hverandre.

Også i fjor var det dette studiet som ble rangert høyest ved UiB.

Om Studiebarometeret

  • Studiebarometeret er en årlig landsomfattende undersøkelse av studentenes opplevelse av studiekvalitet i norsk høyere utdanning.
  • Undersøkelsen omfatter samtlige studenter i andre studieår på bachelor- og masterprogram, samt femteårsstudenter på integrerte masterprogram.
  • Nesten 25 000 studenter fra omtrent 60 universiteter og høyskoler svarte på undersøkelsen høsten 2014.
  • Det tilsvarer en samlet svarprosent på 42 %og en solid oppgang fra 32 % da undersøkelsen ble gjennomført for første gang i 2013.
  • Kilde: www.studiebarometeret.no.

I følge undersøkelsen er studentene spesielt fornøyd med engasjement og læringsutbytte ved studiet.

Fremhever kontakten med forskningsmiljøer

Også masterprogrammet i programutvikling (som tilbys i samarbeid med Høgskolen i Bergen), master i sosialantropologi og meteorologi og oseanografi gjør det bra.

Oddrun Samdal, som er prorektor for utdanning ved UiB fremhever den nære kontakten disse studentene har med sterke forskningsmiljøer.

– Gjennom engasjerte forskere som veiledere er det lagt til rette for at studentene kommer tett på store samfunnsutfordringer og sentrale utfordringer om jordens utvikling, sier Samdal til UiB. 

Studentene ved UiB er ikke fornøyd med mastergradsprogrammet i psykologi.

Studentene ved UiB er ikke fornøyd med mastergradsprogrammet i psykologi. Foto:

Dårligst tilbakemelding får mastergradsprogrammet i psykologi (2,79), et studieprogram som tar inn 40 studenter hvert år.

Studentene er heller ikke fornøyd med Bachelorprogram i nye medier (3,33), Bachelorprogram i utviklingsstudier (3,31), Master of Philosophy in Health Promotion (3,25) og Bachelorprogram i pedagogikk (3,15).

Les også: Sover du dårlig? Slik får du bedre søvn

Fornøyde medisinstudenter

Ved Høgskolen i Bergen er det Bachelor i produksjonsteknikk som får svært god tilbakemelding fra studentene, sammenlignet med tilsvarende studier andre steder i landet.

I den årlige undersøkelsen av hva studenter synes om studiene sine, skårer også flere av masterstudiene ved høgskolen langt over gjennomsnittet, blant annet masteren i barne- og ungdomslitteratur og masteren i klinisk sykepleie, skriver HiB på sine nettsider.

Les også: Ny medieutdanning i Media City Bergen

Undersøkelsen nasjonalt viser også at medisinstudentene er i snitt Norges mest fornøyde. Nesten 83 prosent av medisinstudiene svarer at de alt i alt er fornøyde med studiene. Ifølge NOKUT er medisinstudentene blant de studentene som sier at de studerer mest (43 timer i uken).

Lærere kritisk til studiet sitt

Ingeniørstudentene, sammen med grunnskolelærerstudentene, er i snitt blant Norges minst fornøyde studenter. Litt under 62 prosent av grunnskolelærerstudentene svarer at de «alt i alt» er fornøyde med studieprogrammet sitt. Undersøkelsen viser at nesten 44 prosent er kritiske til oppfølgingen på studiet sitt.

Også er her det store variasjoner.

Artikkeltags