Bareier Alexander Arnø krysser fingrene for at han kan åpne døren til noen av utestedene han driver igjen. Foto: EIRIK HAGESÆTER (arkiv) Les også Bareieren er positivt overrasket: – Kjappere enn jeg trodde!
Det er sesong for skrei. Torsken er en fantastisk råvare, som gir en kokk mange muligheter. – Skrei er luksus, slår Raymond Mikkelsen fast. Foto: SKJALG EKELAND Les også Skrei i rødglødende saus
Eirik Sundal i Strandkaien Fisk og Cafe Bergen ville ikke permittere kokken sine. I stedet satte han ned prisene og appellerte til bergenserne om hjelp. Nå klarer de ikke å holde tritt med bestillingene. – Men alle skal få, lover Sundal. Foto: Emil Weatherhead Breistein Les også Dumpet prisene, ble ringt ned ...
De startet produksjonen andre uken i januar. På kort tid har de utvidet fra 40 til 200 liter drinkmiks, forteller Odd Fjeldsgaard Rasmussen, driftssjef i Bargruppen. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også No Stress utvider drinkkonseptet: Skal levere til hele landet
Vegar Moe Nilsen er sjef for fiskedisken hos Lerøy Mat Galleriet, der de blant annet har hjerteskjell fra Lofoten. Foto: ARNE RISTESUND Les også Nytelse fra Norge og Napoli
Christian Hausvik (f.v) og Bjørn Åge Hamre representerte Reshad Eiyad og hans selskaper i søksmålet mot ham. På andre siden av bordet satt Lille-eier Marius Larsen og advokat Jan Magne Isaksen. Partene inngikk utenrettslig forlik mot slutten av dagen. Foto: Rune Johansen Les også Tidligere kompanjonger inngikk hemmelig forlik
Eierne av Colonialen åpnet nylig kjøttbutikken «Slakt» i Bergen. Her viser Andreas Ansok en ettertraktet vare – nemlig vaktler. Foto: ARNE RISTESUND Les også Eksklusiv fugl på «Slakt»
Torunn Helland har fått dreis på pølseserveringen. Foto: SKJALG EKELAND Les også Slik løser de matkravet: Hot dog og toast
I desember var det hektisk byggeaktivitet i inngangspartiet til den nye restauranten på Torgallmenningen. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Nå har dette kremlokalet stått tomt i over to år, men snart åpner de dørene igjen
Deleiere i Skau Bar Anders Arskog Nesse og Anders Bøen Gravdal ser fram til å ønske gjester velkommen fredag. Nå til et helt nytt matkonsept. Foto: SKJALG EKELAND Les også Nå åpner de kranene: – Blir rave og ramsløk
Tre av fire restaurant- og skjenkesteder i Bergen melder om økonomisk nedgang på mer enn 50 prosent i fjor sammenlignet med året før. Dette er høyere enn landsgjennomsnittet. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Så hardt rammes bransjen av skjenkestoppen
Professor Rebecca Cox mener risikoen knyttet til alkoholservering er begrenset så lenge det bare skjer til maten. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Åpner for skjenking ved matservering
På Zachariasbryggen må Tom Greni og André Remme kvitte seg med bøttevis med øl. Foto: ARNE RISTESUND Les også Her går ølet rett i sluket
Bjerck Restaurant og Bar åpner igjen tirsdag etter å ha vært stengt siden 21. desember. Foto: SKJALG EKELAND (arkiv) Les også Denne restauranten går mot strømmen, åpner igjen tirsdag
Linn Nitter, daglig leder ved Dr. Wiesener, er oppgitt over skjenkeforbudet. Hun skulle helst sett at regjeringen og Erna stengte dem helt ned. Foto: ARNE RISTESUND Les også Omsatte for 2500 kroner på en lørdag: – Dette fungerer ikke
Mandag kan det komme endringer hva gjelder det nasjonale skjenkeforbudet. Foto: Dreamstime Les også Uenighet om skjenkestopp
Platebaren Apollon har kun åpent i vanlig butikktid. – Det er stille om dagen, sier eier Tor Tessem. Foto: SKJALG EKELAND Les også NHO og Virke krever slutt på nasjonal skjenkestopp: – Jaggu på tide!
Kussai Abobakr (til venstre) eier Greek Gyros House – med retter som er blitt svært populære. Med seg har han sin kollega, Mohamed Hallak. Foto: RUNE JOHANSEN Les også Gresk «kebab» – uten juks
På kjøkkenet til Vinyl eksperimenterer Odd Fjeldsgaard Rasmussen og Simon Bronse i Bargruppen. De prøver å finne ut av hvordan de kan forlenge holdbarheten, og jobber med ulike konsentratløsninger. Hvis de ikke får det til, har de en plan B. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Utestedet starter med hjemlevering
Bergen har nesten 5000 personer som arbeider i serveringsbransjen. Mange er rammet av myndighetenes skjenkestopp, inkludert kokken Matt Kidd (29) på Okidoki i Skostredet. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Krever at Erna redder Bergens uteliv
Egle Stockute har jobbet jevnt og trutt gjennom hele pandemien, og har ingen planer om å stenge selv om det nå er skjenkestopp. Foto: ARNE RISTESUND Les også Her har de holdt åpent gjennom hele pandemien
Matt Kidd er kokk ved Okidoki i Skostredet, som nå holder stengt grunnet skjenkestoppen. Utelivsbransjen i Bergen er forberedt på flere koronasmeller og permitteringer fremover. Foto: Emil Weatherhead Breistein Les også Lot være å dra hjem på juleferie for å kunne jobbe i januar. Nå står han arbeidsledig
Espen Risti driver utestedet Felix i Bergen sentrum, og er svært lite fornøyd med regjeringens innføring av tiltak. Foto: Arkiv Les også Nok en nedtur for uteplassene: – Det begynner å bli nok nå
Tommy Moe er daglig leder for nabolagspuben Kjusa deg på Laksevåg. Han gleder seg over at ideen hans har blitt tatt så godt i mot. Foto: ANDERS KJØLEN Les også Nabolagspuben på Laksevåg utvider enda mer
Eier Kjetil Smørås i De Bergenske åpner «Lille-Holberg» på Wesselstuen. Han er opprørt over at DNB setter opp leieprisen slik at det ikke lenger er mulig med drift av Holbergstuen på Torgallmenningen. FOTO: Agnieszka Iwanska Les også Lager «Lille-Holberg» i Wesselstuen
Inger Lofnes (72) er i likhet med gjestene rundt bordet pensjonist. Det hindrer henne ikke i å servere Magne Bysheim (86) og Arild Gravdal (82) slik hun har gjort før jul 39 ganger tidligere. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Dette har de gjort i 40 år
BAs matskribent oppfordrer til å handle lokalt – også nå i førjulstiden. Egle Stockute og Vågal er et av spisestedene som har holdt åpent under koronakrisen. Her viser hun en italiensk spesialitet – Panettone. Foto: Ypper Les også Julebakst på italiensk vis
Mattis Litlere (t.v.) har nylig åpnet «Litlere Damsgård». Med seg på laget har han blant andre Stian Léon Holme og Telma Tenvik Rahd. Foto: SKJALG EKELAND Les også Delikatesser på Damsgård
Linn Nitter ved Dr.Wiesener sier bergensere har blitt flinkere til å bruke byen de siste ukene. Foto: ARNE RISTESUND Les også Får holde åpent én time lenger fra og med mandag: – Forstår ikke hvorfor vi ikke kan holde åpen til midnatt
Fjåk sjokolade blir laget i Eidfjord i Hardanger. – Det er trolig landets beste håndverkssjokolade, mener vår matskribent – etter å ha fått smaksprøver av Agurtxane Concellon. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også «Fjåk» er den nye sjokoladen
GA OPP: Sebastian Bernard (32) er mye å se på Fisketorget, men han har drevet to luksusrestauranter i Oslo også. Nå er den ene gått konkurs. FOTO: TOM HJERTHOLM Les også Startet luksusrestaurant i Oslo - gikk «koronakonk»
Daglig leder Jens Eikeset gjør klar ølkalenderne for kunder i Bergen. Foto: RUNE JOHANSEN Les også Øl-julekalender redder lokalt bryggeri fra full krise
I LYSLØYPEN: Huset i krysset Torggaten/ Vaskerelven har stått tomt i fem år. Dersom byrådet godkjenner søknaden om skjenkebevilling 3. desember, åpner folkene bak Lille Bar (til høyre i bakken) et nytt restauranthus her. Betegnende nok skal det hete Red House. FOTO: EMIL W. BREISTEIN Les også Her kommer nytt restauranthus
Studentene Sigrid Iden Hjelmås (27), Nora Hansteen (29) og Iselin Furøyen Absalonsen (27) får ikke endene til å møtes nå som de er permittert fra jobbene sine. Foto: ARNE RISTESUND Les også Permitterte studenter sliter: – Det går ikke rundt, på noen som helst måte
Endre Søraas eier Bar3 sammen med Helle-familien i Vestnorske Feiertjenester AS. Nå utvider de i fellesskap. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Holder stengt og bruker tiden til å pusse opp nytt utested
Anders og Eirik Bøen Gravdal er to av 19 aksjonærer som sammen har startet Skau. De ønsker å utvide. Foto: SKJALG EKELAND Les også Mange utesteder holder stengt, mens én bar vil utvide
Jessica Hugøy er restaurantsjef på Marg & Bein – et av byens mange spisesteder som sliter med liten omsetning under koronakrisen. Foto: SKJALG EKELAND Les også Julegaver i «annerledesåret»
Utestedet Lille er gjenstand for en bitter konflikt mellom to tidligere forretningspartnere og venner. Foto: AGNIESZKA IWANSKA Les også Har saksøkt eks-eier av utestedet Lille for ulovlig uttak av store pengesummer
Linn Nitter er daglig leder ved Dr. Wiesener. Hun er ikke fornøyd med de nye tiltakene til kommunen. Foto: ARNE RISTESUND Les også Utelivs-Bergen er frustrerte: Redd massekonkurser
Alexander Arnø har besluttet å stenge utestedene sine en uke. Foto: EIRIK HAGESÆTER (arkiv) Les også Stenger utestedene sine i en uke
Tom Greni tror han nå må stenge flere av sine utesteder. Foto: BA (arkiv) Les også Stenger utesteder en uke
En rekke utesteder fikk besøk av sjenkekontrollørene i helgen. Foto: PRIVAT Les også Koronakontroll av utelivet endte med en rekke brudd på smittevernreglene: – Er urolig