Gutten ble født på Danderyds sykehus tirsdag kveld, opplyser kongehuset i en pressemelding.

– Vi har fått et lite barn i dag, klokken 18.28. det veide 3.595 gram og var 49 centimeter langt, sier prins Carl Philip.

Gutten er mørkhåret, legger han til.

– Det ble en veldig bra blanding av oss to, sa den nybakte rojale faren.

Visste ikke kjønnet

Paret ønsket på forhånd ikke å vite barnets kjønn, så det var en overraskelse for dem inntil fødselen skjedde, forklarer han.

– For meg og min kone er dette selvsagt en stor dag, sa prinsen videre. Han la til at han fikk selv klippe navlestrengen til sin nyfødte sønn.

Navnet på den nyfødte babyen er ennå ikke kjent.

– Mindre betydningsfullt barn

Hoffekspert Sten Hedman viser til at oppmerksomheten rundt den siste kongelige fødselen har vært mer dempet enn tidligere, særlig sammenlignet med da kronprinsesse Victoria fødte prins Oscar.

– Av flere årsaker som ikke er personlige, har denne fødselen ikke helt den samme verdigheten. Dette barnet kommer ganske langt ned på listen over tiltenkte kongeligheter. Det høres kynisk ut å si noe sånt, men i kongelige kretser finnes det betydningsfulle og mindre betydningsfulle barn, sier Hedman.

Femte barnebarnet

Paret giftet seg 13. juni i fjor. Fire måneder senere kunngjorde de at de ventet barn. Gutten blir kong Carl Gustaf og dronning Silvias femte barnebarn.

Eldst og nummer to i arvefølgen er prinsesse Estelle. Hun ble for øvrig storesøster i mars, da kronprinsesse Victoria og prins Daniel fikk sitt andre barn.

Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill er foreldre til prinsesse Leonore og prins Nicolas.