Kjæresteparet dro på weekendtur til London i pinsen. De havnet midt i dramaet under et pub-besøk lørdag kveld.

Stemningen var god, men plutselig ble kvelden snudd til kaos, lidelse og død.

–På den korte tiden han var inne på toalettet begynte dramaet.

– Kastet seg bort fra vinduene

– Jeg kom ut og spurte kjæresten (Linn Ellingsen) hva som hadde skjedd. Da fikk jeg høre at en person var stukket ned med machete like utenfor. Deretter så vi tre terrorister. En av dem sto rett utenfor vinduet. Han hadde på seg en bombevest og så rett på oss. Der og da visste vi ikke om den var ekte. Politiet kom raskt til stede, og vi kunne høre mange skuddsalver fra automatvåpen, sier Jordan til BA.

– Han så veldig bestemt ut. Folk kastet seg bort fra vinduene, forteller Linn om den ene terroristen til VG.

Syv personer ble drept i angrepet, inkludert de tre terroristene. 48 personer er innlagt på sykehus, mange av dem livstruende skadet, opplyser statsminister Theresa May søndag formiddag.

Petter Jordan (25) var sin første London-tur. Kjæresten har tidligere bodd i hovedstaden i to-tre år.

Fakta: London-terror

Ingen har ennå tatt på seg ansvaret for terrorangrepet som kostet minst sju mennesker livet på London Bridge og ved Borough Market lørdag kveld, men statsminister Theresa May går likevel langt i å anklage ytterliggående islamister for å stå bak.

Tre angripere rakk å drepe sju mennesker og såre over 50, før de selv ble drept av politiet.

Store politistyrker kom raskt til stedet og skjøt og drepte de tre angriperne. Da var det gått åtte minutter siden alarmen gikk.

 

– Pratet om terror

De hadde på forhånd pratet om tidligere terroranslag og hadde bevisst unngått steder som Oxford street og andre steder med store folkeansamlinger en travel pinseaften.

– Likevel havner vi plutselig midt i et helvetes kaos, sier Petter på telefon fra den britiske hovedstaden.

Han berømmer politiet som var raskt til stede. De guidet restaurantgjestene trygt og fint ut. Resten av natten kunne kjæresteparet høre lyden fra politihelikoptre som sirklet over byen.

– I dag er det mer normale tilstander, men samtidig går det opp for oss hva som egentlig har skjedd, sier Jordan.