Det bekrefter det tyske innenriksdepartementet i en uttalelse.

Det er foreløpig uklart om den antatte gjerningspersonen, som ifølge tysk politi tok sitt eget liv etter hendelsen, er inkludert i tallet på døde.

Det var ved 16.30-tiden lørdag at en liten lastebil kjørte inn i en gruppe mennesker som satt utenfor en pub i Münster i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen.

Politiet har tidligere opplyst til Bild at tilstanden for minst seks av de sårede er kritisk.

– Etterforskes som angrep

Myndighetene antar foreløpig at det dreier seg om et angrep, og ikke en ulykke, skriver den tyske avisen Spiegel. Opplysningen er imidlertid foreløpig ikke offisielt bekreftet, og politiet har bedt folk om å la være å spekulere på hva som var motivet bak hendelsen.

Et stort antall politifolk er på stedet, og de er nå i ferd med å gjennomsøke kjøretøyet, ifølge flere tyske medier for å se om det inneholder eksplosiver.

De har bedt folk om å holde seg unna sentrum og området rundt Kienpenkerl, en populær restaurant som ligger midt i Münster, en by med rundt 300.000 innbyggere.

Merkel kondolerer

Tysklands statsminister Angela Merkel er varslet om hendelsen, og en talsperson for statsministerens kontor kondolerer på vegne av den tyske statsministeren.

–Våre tanker går til ofrene og deres familier, sier talspersonen.

På Twitter har Merkel-talsperson Ulrike Demmer beskrevet hendelsen som «forferdelige nyheter».