Nord-Korea lover sterk motreaksjon på USAs tilstedeværelse

Hangarskipet USS Carl Vinson beveger seg mot farvann ved Nord-Korea, og det blir sett på som en provokasjon av landet. Foto: Jo Jung-ho / Yonhap / AP / NTB scanpix

Hangarskipet USS Carl Vinson beveger seg mot farvann ved Nord-Korea, og det blir sett på som en provokasjon av landet. Foto: Jo Jung-ho / Yonhap / AP / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nord-Korea omtaler det som uforsvarlig at USA sender marinefartøy til farvann rundt Den koreanske halvøy. I sin fordømmelse sier landet at det er klar for krig.

DEL

Fordømmelsen fra nordkoreanske myndigheter tirsdag kommer et par dager etter at det amerikanske hangarskipet USS Carl Vinson med støttefartøy ble omdirigert nordover til Nordøst-Asia.

– Dette beviser at USAs uforsvarlige skritt mot å invadere Nord-Korea har nådd en kritisk fase, sier en talsperson for landets utenriksdepartement til det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Krigsskipene ble sendt som en del av USAs svar på de nylige rakettestene fra Nord-Korea. President Donald Trump skal være informert om ulike muligheter for tiltak USA kan ta overfor Nord-Kina. Trump har sagt at USA er forberedt på å handle på egen hånd, uten støtte fra Kina hvis de må. Det virker imidlertid ikke som Nord-Korea lar seg affisere:

– Nord-Korea er parat til å reagere mot en hver form for krig ønsket av USA. Vi vil komme med den sterkeste motreaksjon mot provokatørene for å forsvare oss selv, med mektige, kraftige våpen, fortsetter talspersonen i Nord-Korea.

Mandag møtte Kinas utsending med ansvar for Korea-halvøya sin sørkoreanske motpart i Seoul for å diskutere Nord-Koreas atomvåpenprogram, og vedkommende skal ha sagt at Kina vil iverksette flere straffetiltak mot Nord-Korea hvis det lukkede landet gjennomfører en ny prøvesprengning.

(©NTB)

Artikkeltags