Huset ved Hæggernes valsemølle er bygget i mur, og lagt treverk utenpå. Familien som bor i huset fra 1925 er ekteparet Lloyd Christian Hopkin og Tonje Elise Hopkin, med barna Theodor (2 md.), Emilia (2) og Sophia (4).
Huset ved Hæggernes valsemølle er bygget i mur, og lagt treverk utenpå. Familien som bor i huset fra 1925 er ekteparet Lloyd Christian Hopkin og Tonje Elise Hopkin, med barna Theodor (2 md.), Emilia (2) og Sophia (4).
Ton­je de­ler in­spi­ra­sjons­bil­der med sine føl­ge­re på In­sta­gram. Med et smart grep går det greit å hol­de hu­set ryd­dig, forteller hun.
Ton­je de­ler in­spi­ra­sjons­bil­der med sine føl­ge­re på In­sta­gram. Med et smart grep går det greit å hol­de hu­set ryd­dig, forteller hun.
Til venstre for trappen har familien et oppbevaringsrom til barnas leker, og andre ting og tang. – Det er vel­dig greit å ha det lett til­gjen­ge­lig, sam­ti­dig som vi voks­ne kan finne roen på kvel­den.
Til venstre for trappen har familien et oppbevaringsrom til barnas leker, og andre ting og tang. – Det er vel­dig greit å ha det lett til­gjen­ge­lig, sam­ti­dig som vi voks­ne kan finne roen på kvel­den.
Copyright Bergensavisen, Norway
Copyright Bergensavisen, Norway
Copyright Bergensavisen, Norway
Copyright Bergensavisen, Norway
Kjøk­ken­fron­te­ne i bam­bus er norsk design, og gir et mer eks­klu­si­vt uttrykk til Ikea-«inn­maten». Benkeplaten er av komposittsten.
Kjøk­ken­fron­te­ne i bam­bus er norsk design, og gir et mer eks­klu­si­vt uttrykk til Ikea-«inn­maten». Benkeplaten er av komposittsten.
Copyright Bergensavisen, Norway
Copyright Bergensavisen, Norway
– Vi li­ker å bru­ke na­tur­li­ge ma­te­ria­ler og ska­pe en litt rå fi­nish til det mi­ni­ma­lis­tis­ke og glat­te, sier Ton­je om pa­rets bo­lig.
– Vi li­ker å bru­ke na­tur­li­ge ma­te­ria­ler og ska­pe en litt rå fi­nish til det mi­ni­ma­lis­tis­ke og glat­te, sier Ton­je om pa­rets bo­lig.
Langs stuevinduet, med flott utsikt mot fjorden, koser Sophia (4) og Emilia (2) seg på en romslig sittebenk.
Langs stuevinduet, med flott utsikt mot fjorden, koser Sophia (4) og Emilia (2) seg på en romslig sittebenk.
Før oppussingen var det en gammel gruepeis med bue her. Den moderne peisen får i dag følge av en nisje for oppbevaring av ved.
Før oppussingen var det en gammel gruepeis med bue her. Den moderne peisen får i dag følge av en nisje for oppbevaring av ved.
Oppå en retro teak-skjenk pryder denne brennevins-flasken; en skatt Tonje har arvet etter besteforeldrene sine. – Den er veldig spesiell for meg.
Oppå en retro teak-skjenk pryder denne brennevins-flasken; en skatt Tonje har arvet etter besteforeldrene sine. – Den er veldig spesiell for meg.
Boligrekken i Hegrenesveien er tegnet av bergensarkitekt Leif Grung, som er kjent for mange byggeprosjekter i Bergen. Blant dem Kalmarhuset og Blaauwgården i sentrum.
Boligrekken i Hegrenesveien er tegnet av bergensarkitekt Leif Grung, som er kjent for mange byggeprosjekter i Bergen. Blant dem Kalmarhuset og Blaauwgården i sentrum.
I vår ferdigstilte paret hovedinngangen og trappeoppgangen. Trappesøylen er, som den opprinnelig ble bygget; avrundet i kantene.
I vår ferdigstilte paret hovedinngangen og trappeoppgangen. Trappesøylen er, som den opprinnelig ble bygget; avrundet i kantene.
Brede vinduskarmer gir god plass for at Tonje kan stille ut sine favoritter i keramikk.
Brede vinduskarmer gir god plass for at Tonje kan stille ut sine favoritter i keramikk.
Garderoben deler av hovedsoverommet fra badet, og har inngang bak sengen. Gavlen er produsert av familiens «naboe», verkstedet GG möbel.
Garderoben deler av hovedsoverommet fra badet, og har inngang bak sengen. Gavlen er produsert av familiens «naboe», verkstedet GG möbel.
Barna har hvert sitt soverom, og dette skal bli minstemanns.
Barna har hvert sitt soverom, og dette skal bli minstemanns.
Barnas rom har morsomme møbler og leker som står i stil med resten av huset.
Barnas rom har morsomme møbler og leker som står i stil med resten av huset.
Boligen har flott utsikt mot sjøen og Askøy.
Boligen har flott utsikt mot sjøen og Askøy.
Paret ønsket et minimalistisk bad med spafølelse. Veggene er i «claystone».
Paret ønsket et minimalistisk bad med spafølelse. Veggene er i «claystone».
Baderomsinnredningen er i eikefiner, og benkeplaten i komposittsten.
Baderomsinnredningen er i eikefiner, og benkeplaten i komposittsten.
Paret ønsket et minimalistisk bad med spafølelse. Veggene er i «claystone».
Paret ønsket et minimalistisk bad med spafølelse. Veggene er i «claystone».
Et­ter hvert som familien voks­te, treng­te Hopkin-familien større hus, og fant god plass til sto­re og små i en ar­ki­tekt­teg­net fun­kis­vil­la på Heg­re­ne­set. Her med bar­na (f.v.) Emilia (2), So­phia (4) og Theo­dor (2 må­ne­der).
Et­ter hvert som familien voks­te, treng­te Hopkin-familien større hus, og fant god plass til sto­re og små i en ar­ki­tekt­teg­net fun­kis­vil­la på Heg­re­ne­set. Her med bar­na (f.v.) Emilia (2), So­phia (4) og Theo­dor (2 må­ne­der).
Leif Grung var Bergens mest benyttede arkitekt i annen halvdel av 1930-årene, opplyser Store Norske Leksikon.
Leif Grung var Bergens mest benyttede arkitekt i annen halvdel av 1930-årene, opplyser Store Norske Leksikon.