– Jeg er mye alene, og da er sosiale medier en fin måte å kommunisere med mine venner og fans på. Av og til går jeg «live» og synger og danser, for å vise dem hvor glad jeg er, sier Branns nye lynving.

– Jeg er alltid i humør for sånt. Jeg vil vise dem at jeg har det bra. Jeg vil ikke være trist, jeg prøver alltid å være i godt humør. Og det hjelper meg på banen også. Ved å synge en sang eller snakke med folk «live», blir jeg lykkeligere, sier Koomson, eller Kinggilbert_22 som han heter på internett.

For der er han virkelig en konge. Hans instagram-konto følges av nesten 50.000 brukere. Til sammenligning følges Sportsklubben Branns offisielle Instagram-konto av i underkant av 20.000 brukere.

– Jeg er veldig stor i Thailand

Cirka 70 prosent av følgerne er fra Thailand. Der var nettopp der ghaneseren slo igjennom på fotballbanen som 16-åring for BEC Tero Sasana i Bangkok.

– De elsket spillestilen min der, og i Thailand var jeg veldig, veldig populær. Der pleide jeg å tulle meg foran kamera og snakket «thai». Fansen elsket det, forteller Koomson og ler.

– Prøver du å bygge opp din egen merkevare?

– Nei, det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg er bare meg selv. Jeg er veldig avslappet i sosiale medier. Hvor mange som følger meg er ikke viktig, jeg prøver å bare å være grei med folk, sier 23-åringen.

Koomson tror hans egen popularitet kan bære frukter for klubben.

– Jeg tror Brann kommer til å få langt flere supportere fra Ghana og Thailand, sier han selv.

Gaven fra Gud

– Har klubben snakket med deg om retningslinjer for hvordan du skal te deg på sosiale medier?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det er ikke lurt å formane noen om hvordan de skal oppføre seg, men jeg er uansett profesjonell. Jeg vet hva som er best for meg selv og klubben.

Helt siden han ankom Branns treningsleir på Gran Canaria i januar, har han lyst opp klubbens tilværelse. Med sitt blide åsyn – og sine fotballferdigheter – har han kjapt blitt en av Branns fremste profiler etter overgangen fra Sogndal. Det mest bemerkelsesverdige er hvordan han alltid er i godt humør. Det ser ut som om han virkelig elsker jobben sin.

– Fotballen er en gave fra Gud, og derfor prøver å nyte hvert eneste sekund. Men det er ikke lett å være i den sinnsstemningen hele tiden. Og selv om jeg gliser og koser meg, er jeg samtidig veldig seriøs innvending!