Gå til sidens hovedinnhold

Utkonkurrerte Drammen om dansk spiller

Artikkelen er over 1 år gammel

Philip Holm (29) hadde skrevet under for Drammen, men så kom korona-krisen og et 30 prosents lønnskutt i byen ved elven. Det ville ikke Holm ha noe av, og hoppet til Fyllingen!

– Det er jo ikke ofte vi utkonkurrerer Drammen på lønn, men her i klubben har vi ikke hatt lønnskutt, sier Fyllingens sportslige leder Vidar Gjesdal.

Dagen etter at BA kunne avsløre at Sindre Aho forlater Fyllingen til fordel for Drammen, kan klubben fortelle at de henter en spiller motsatt vei. En danske som ikke har spilt en eneste kamp for Drammen!

– Da det ble lønnskutt, ble det en reforhandling med Drammen. Vi ville ikke skrive under på det nye tilbudet, men ville gjerne til Norge, sier Holm selv.

Les også

For første gang får Fyllingen betalt for en av sine spillere

– Jeg og min forlovede fikk en datter for ett år siden, og har hørt mye bra om norsk natur og landet generelt. Det vil vi gjerne oppleve, og i Fyllingen har jeg møtt folk med visjoner og en god plan for å få laget opp i toppen, sier han til BA.

Skudd og spilleforståelse

Holm har skrevet under på en toårskontrakt med laget fra Dalen, og Fyllingen-trener Fredrik Ruud ser for seg å få meget god nytte av den rutinerte dansken i den kommende sesongen. Ruud mister nemlig mye rutine når både Fredrik Mossestad og Marius Ferkingstad forsvinner til svensk håndball, pluss Aho til Drammen.

– I Holm får vi en toveisspiller med rutine, og det er akkurat det vi har leitet etter. Han er meget sterk i forsvar, og kan spille i alle bakspillerposisjoner i angrep, sier Ruud til BA.

Saken fortsetter under bildet.


– Jeg vil vel si at jeg har et godt skudd og god spilleforståelse. Og ja; forsvar er kanskje der jeg er best, men jeg spiller svært gjerne angrep også, sier dansken.

Mesterliga i Sveits

Holm har spilt for moderklubben Ribe-Esbjerg og Skjern i dansk eliteserie. De to siste årene har han derimot tilbragt i sveitsisk toppserie, hos Wacker Thun.

Les også

Tidligere proffspiller blir assistent i Fyllingen

– Det er jo ett av to topplag der nede, og de var i Champions League for to år siden. Jeg har sett mange av kampene til Philip derfra, og han var sentral i laget, forklarer Ruud.

– Jeg vil si jeg har en bra sesong bak meg også i vinter. Det var jevnt i toppen, og vi endte vel på en 5.-plass da serien ble stoppet på grunn av korona, sier Holm.

Vil ha flere dansker

Laget fra Dalen jakter nå enda en danske.

– Å få inn en landsmann er slett ikke meg imot, ler Holm.

– Det er snakk om en kar midt i 20-årene. En playmaker som har spilt på høyt nivå, uten helt å få ut potensialet. Det kan bli spennende om vi får det til, sier Ruud.

Men uansett så vil Fyllingen gå til sesongstart i høst med et ungt mannskap. Før Holm ble klar, har signeringene vært av det unge slaget (se fakta).

– Det var jo ikke sånn vi hadde ønsket det, med så mange utskiftninger. Nå bygger vi et lag for fremtiden med alle ungguttene vi henter, men nettopp derfor var det så ekstremt viktig at vi fikk inn en med rutine. Man kan ikke bare satse ungt, og Philip vil kunne være med og stabilisere dette, sier Vidar Gjesdal.

Fakta

Spillere inn i Fyllingen: Philip Holm (29), bakspiller. Birk Inselseth (19), bakspiller. Herman Bredal Oftedal (19), bakspiller. Didrik Linderud (22), høyre kant. Fredrik Clementsen (22), linjespiller. Trygve Fresvik Jensen (21), keeper.

Spillere ut: Sindre Aho, Marius Ferkingstad, Fredrik Mossestad, Kjetil Åndal, Boris Resovski, Jacob Weidemann, Jonas Haugsgjerd, Ole Morten Kristiansen.