Fremskrittspartiet har fem representanter fra Hordaland inne på dagens BA-måling, som kun er tatt opp i Hordaland.

Torkil Åmland er kandidaten som skal hente Frp-velgere blant tvilende KrF-ere.

TENK NYTT: Troen til lektoren ved Danielsen intensivgymnas er sterk. Ikke bare sier han at han har et «lønnlig håp» om fast plass på Stortinget. Han tror også at KrF, som har avvist Frp i regjering, vil snu seg mot Frp i Stortinget.

– KrF har valget mellom Jens og Jensen, så jeg håper og tror at KrF vil være et støtteparti i Stortinget. Jeg kan jo også minne KrF om at Frp har støttet to regjeringer med KrF-statsminister.

– Så du mener KrF står i gjeld til Frp?

– Det vil ikke være urimelig at de støtter en regjering med Frp. Da har de størst sjanse til å få gjennomslag for sine verdisaker.

– Gjelder det bistand også?

– Det går an å snakke konstruktivt om det også. Vi har sagt at det skal kuttes i bistand, men vi har også sagt at vi kan bruke av pensjonsfondet til bistand. Problemet er når bistand går til regimer.

I tidligere valgkamper har Frp åpnet sterkt, for så falle av like oppunder valget. Bjarne Kristiansen i TNS Gallup, som lager målingene for BA, tror Ap har større sjanse til å kapre fem mandater enn Frp har. Men Åmland mener de har lært.

– Faren er at man slapper av. Vi må stå løpet ut og hele tiden tenke at ingenting er avgjort før valgdagen, sier han.

HØYRE NED: I forhold til BAs forrige måling i august har Høyre gått på et plutselig fall. Partiets velgeroverganger til Frp øker i takt med synkende lojalitet. Bjarne Kristiansen mener likevel at dette aspektet ikke vil vise seg igjen ved valget. Han kaller Høyres dupp noe tilfeldig.

Det samme gjelder Kjersti Toppe og Senterpartiet, som er ute av Hordalandsbenken på denne målingen. De vipper rundt oppslutningen sin i 2005 på de siste målingene. Da kom de inn med et nødskrik.

– Det man kan si er at Toppe-effekten vi så i vår, den er borte, sier Kristiansen.