- Har stor sans for Heikki Holmås

Henning Warloe er 3.-kandidat Hordaland Høyre.

Henning Warloe er 3.-kandidat Hordaland Høyre. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Hvorfor vil du på Stortinget?

DEL

Fordi Bergen trenger en tydelig stemme på et Oslo-fokusert storting! Jeg vil kjempe for Bergens interesser som kultur- og næringsby, utflytting av makt og myndighet fra Oslo, finansiering av viktige og samfunnsøkonomiske veiutbygginger og for at skatteinntektene i større grad må brukes der de skapes – i kommunene!

Valget 2009

Skulle du måtte bo i Oslo, hva vil du savne mest med Bergen/Hordaland?

Kulturbyen Bergen finner du ikke maken til noe annet sted i dette landet, ingen over og ingen ved siden av! Mangfoldet i kulturtilbudet og de mange kulturuttrykkene du finner i byen vår er det jeg vil savne mest. Men jeg hvis jeg kommer på Stortinget har jeg ikke tenkt å bruke all min tid i hovedstaden, jeg skal være i Bergen så ofte jobben tillater det.

Hvilken politisk motstander beundrer du mest, og hvorfor?

Jeg har stor sans for Heikki Holmås (SV). Han er noe så uvanlig som en SV-er med humoristisk sans, og jeg synes det er synd at han ikke representerer Bergen på Stortinget.

Hva er det viktigste som har skjedd, eller ikke skjedd, i denne stortingsperioden?

Dagens rødgrønne regjering har dessverre skuslet bort mulighetene de hadde til å i gode tider investere i kunnskap og infrastruktur for fremtiden. Taperne på disse fire rødgrønne årene er derfor fremtidens generasjoner.

Hva er best og verst med dagens Norge?

Jeg synes det er trist å se at under den rødgrønne regjeringen har det blitt tyngre å starte egen bedrift og egen arbeidsplass. Vi trenger flere, ikke færre mennesker som tør og vil satse på å skape noe selv. Da trenger vi lavere skatt, færre skjemaer og byråkrater og mer entusiasme fra offentlige myndigheter når gründere tør satse på nye arbeidsplasser for seg selv og sine medmennesker!

Det beste med dagens Norge er at vi lever i et fritt land hvor det er opp til velgerne om det skal forbli sånn, om vi skal bytte ut dagens regjering med noen som ser muligheter fremfor begrensninger – om Høyre skal få lov til å få Norge på rett kurs igjen etter valget 14. september!

Hvilken politisk sak brenner du mest for?

Som kulturbyråd gjennom nesten seks år må jeg jo selvsagt si at kulturbyen Bergen er det som ligger mitt hjerte nærmest, både personlig og politisk. Det handler selvsagt om støtte og samarbeid med aktørene i kulturlivet, men også om å skape sterkere koblinger og forbindelser mellom kultur- og næringsaktørene. Først og fremst handler dette om holdninger og for min del om å forandre på folks tilnærming til kultur som «overflødig pynt». Kulturlivet i Bergen vil nemlig i fremtiden være et konkurransefortrinn som vil være avgjørende for Bergens evne til å tiltrekke oss høyt utdannede arbeidskraft. Satsing på kultur er dermed en investering i arbeidsplasser for fremtiden, og da trenger vi politikere som brenner for kulturens livsvilkår!

Hvordan kobler du av?

Hvis været tillater det slapper jeg av når jeg sitter på balkongen min og ser utover den vakreste byen jeg vet om.

Hva har vært det største øyeblikket i livet ditt?

Å bli norgesmester i trylling var stort for meg som 18-åring

Hva har vært ditt største hinder i livet?

Jeg er optimist og ser ikke hindre, kun muligheter. Men skal jeg være ærlig er kampen mot vekkerklokken hver morgen et nokså stort hinder. Jeg er utpreget B-menneske.

Hva vil du velge som ditt politiske slagord:

Fremtiden vedtas ikke – den må skapes!

Artikkeltags