«FRR = Nazi», står det på Frp sin valgbod på Torgallmenningen søndag. Et annet sted står det samme, men her har de i hvert fall fått partinavnet riktig.

– Dette er helt forkastelig! Det kan virke som om det er gjort av folk som vil ødelegge valgkampen, sier Frps Torkil Åmland til BA.no da han får høre hva som har skjedd.

– VENSTRE-EKSTREME: Han har en teori om hvem som kan ha gjort det.

– Det er antakeligvis venstre-ekstreme som ikke har forstått hvordan et demokrati fungerer, sier han.

Også på Høyre sin valgbod er det tagget hakekors.

– Det kan virke som om dette er gjort bevisst, ettersom det bare er Høyre og Frp sine boder som er utsatt. De står jo ikke ved siden av hverandre, så det kan ikke være en tilfeldighet, sier Dan Femoen i Høyre.

Han reagerer kraftig på taggingen.

– Jeg syns det rett og slett er forkastelig. Det er et gufs fra en annen fortid, sier han.

VONDE MINNER: Femoen legger til at partiet har mange velgere som har opplevd krigen, og disse burde ikke behøve å bli påminnet denne vonde tiden.

Det er ikke første gangen valgbodene er utsatt for hærverk.

– For en tid tilbake var det noen som hengte opp plakater på våre boder. Men dette er mye mer alvorlig. Hærverket utvikler seg til å bli verre og verre, sier Femoen.

– FORTJENER EN SMEKK: Åmland er usikker på om de kommer til å anmelde hendelsen.

– Jeg vet ikke om det er noe vits i å anmelde det. Men hadde det vært mulig å finne ut av hvem som har gjort dette, fortjener de virkelig å få en smekk, sier han.

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Ole Geir Magnussen, sier til BA.no at han anbefaler partiene å anmelde saken.

– Dersom det blir anmeldt, kommer vi til å etterforske saken, sier han.