Gå til sidens hovedinnhold

KrF snakker med Ap

Artikkelen er over 9 år gammel

– Vi skal i drøftinger med KrF i ettermiddag, sier nyvalgt førstekandidat for Ap, Ruth Grung, entusiastisk.

Tirsdag satt Høyre, KrF og Frp i forhandlinger om hvordan de skal fordele makten i fylket. Forhandlingene starter opp igjen onsdag kveld.

I mellomtiden skal KrF i drøftinger med Ap, Venstre, Sp og Miljøpartiet De Grønne.

Førstekandidat i Ap, Ruth Grung, tok tirsdag formiddag kontakt med KrF og viste til at en koalisjon bestående av Ap, Sp, KrF og Miljøpartiet De Grønne vil gi 29 plasser og flertallet av fylkestingets 57 plasser.

– Jeg kan bekrefte at KrF har svart positivt på vår invitasjon. Nå gjenstår det å se hva vi får ut av møtet i ettermiddag, sier Grung.

Hun påpeker at de bevisst har unngått Rødt og SV fordi hun vet at de kan være vanskelige samarbeidspartnere for KrF. Grung har også gitt KrF signaler om at de kan få beholde ordførerkjedet.

– Jeg håper at KrF forstår hva dette betyr. Vi står politisk nærmere hverandre. Jeg tenker på hva vi kan få til i forhold til kollektivtrafikken, bompengefinansiering og Sotrasambandet. Jeg tenker dette er et tilbud hun ikke kan si nei til, sier Grung.

– Vi skal møte koalisjonen for å avklare en del ting. Men vi er fremdeles i forhandlinger med Høyre og Frp. Utover det har jeg ingen kommentar, sier fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg (KrF) som har hatt ordførervervet de siste åtte årene.

Høyre ble årets vinner av fylkestingsvalget med 28,7 prosents oppslutning. Dette gir de blå og Tom-Christer Nilsen 17 av totalt 57 mandater. KrF har fire mandater. Frp ble kraftig svekket og tapte seks mandater. De ender opp med totalt åtte.

Tom-Christer Nilsen vil bli fylkets øverste leder, men foreløpig tviholder Nyborg på ordførerkjedet.