Gå til sidens hovedinnhold

Meldte seg ut av partiet en time etter at valglokalene stengte

Artikkelen er over 9 år gammel

Arbeiderpartiet i Leikanger har havnet i en både vanskelig og uventet knipe etter at femtekandidaten meldte seg ut av partiet bare én time og 12 minutter etter at valglokalene i kommunen stengte. Det melder TV2.no.

– Jeg kan bekrefte at Tobias Dahle meldte seg ut av Leikanger Arbeiderparti klokken 21.12 i kveld, fortalte lederen av lokallaget, Jon Håkon Odd til lokalavisen Sogn Avis sent mandag kveld.

Hovedpersonen selv vil ikke kommentere saken overfor avisen. Han sier imildertid i en e-post at det er to hovedgrunner til utmeldingen.

Partiets håndtering av en lokal kraftutbygging, samt partiets meninger om hvordan en eventuell folkeavstemning om kommunesammenslåing skal foregå.

Konsekvensen av dette kan bli at Ap mister sin ordfører gjennom to perioder Olav Lunden. Dette er fordi partigruppen i kommunestyret nå er redusert fra syv til seks.

Av 17 representanter i kommunestyret, har Arbeiderpartiet og SV til sammen åtte mandater. Dersom Dahle velger å støtte en tenkt koalisjon mellom Senterpartet (3 mandater), Venstre (3) og Høyre (2), vil denne få flertall med ni plasser i kommunestyret, ifølge TV 2.