Gå til sidens hovedinnhold

Unge Høyre fikk inn seks av ni

Artikkelen er over 9 år gammel

– Et skifte i holdninger til unge politikere.

Peter Christian Frølich jubler over at Unge Høyre har fått inn seks representanter i bystyret.

– Det er helt fantastisk. Riktignok gikk vi høyt ut og frontet at vi ville ha ni unge kandidater inn i bystyret, men resultatet faktisk bedre enn jeg har forventet, sier 24-åringen.

Riktignok var Frølich blant de ti forhåndskumulerte. Men de andre fem kandidatene har kommet inn på grunn av personstemmer og slengere.

De fem er: Erik Skutle (21), Madeleine Tennebekk (22), Petter Nilsen (18), og Jacob Mæhle.

– Det ser også ut til at også Sondre Rasch blir fast møtende vara, og det kan regnes for fast bystyreplass, påpeker Frølich.

I tillegg kommer nok Chris Jørgen Rødland (18) og Annette Netteland Dypvik (20) til å møte ofte som vararepresentanter.

– Vi er veldig glade, men slitne. Mange av oss har virkelig jobbet hardt de siste månedene, sier Erik Skutle som fikk 330 personstemmer og 26 slengere.

Frølich tror at årsaken til at så mange unge er kommet inn, er sammensatt.

– Vi har opplevd et skifte i holdninger til unge politikere. Det er selvfølgelig noe som er kommet etter 22.juli. Men det startet før det. Unge Høyre har i denne valgkampen snakket om lokale saker som opptar ungdom, men vi har også gått inn på de voksnes banehalvdel, sier Frølich.

Han mener hard jobbing har ført til at Høyre har valgt å satse på unge.

– Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten fra partiet og velgerne. Nå håper vi å vise oss tilliten verdig, sier Frølich.

Han viser også til rekordstor medlemsvekst i Unge Høyre i løpet av sommeren. Over 300 unge har meldt seg inn i ungdomspartiet.

– Det er helt tydelig at folk ikke har den skepsisen til ungdomspolitikere som de hadde før i tiden. Nå gir de oss personstemmer og det er utrolig flott.

Bare fire av 67 representanter under 25 år ble valgt inn i bystyret i 2007. I 2011 er 13 av 67 representanter under 25 år.