Dag Inge Ulstein (KrF) og Harald Schjelderup (Ap) møtte pressen på Festplassen like før klokken 1300 onsdag for å informere om en form for enighet mellom de to partiene.

Der fortalte Harald Schjelderup at de to partiene er enige om å gå inn i forhandlinger med sikte på å danne et byråd sammen.

– Vi deler en visjon om retningen for Bergen. Vi er enige om at et viktig fundament vil være trygg økonomisk styring, utjevningen av sosiale forskjeller og et større fokus på miljø, sier Aps byrådslederkandidat Harald Schjelderup.

Han sier også at de to partiene «tar sikte på å danne flertallsbyråd».

Men hvem samarbeidspartiene eller parti blir, er ennå ikke klart.

Møter SV og MDG

Arbeiderpartiet har 26 mandater i bystyret etter valget.

Kristelig Folkeparti har fire.

LES OGSÅ: Slik blir bystyret

De må dermed ha med seg minst ett part i byrådet for å få de nødvendige 34 mandatene som kreves for å danne flertallsbyråd.

Etter brakvalget mandag, varslet Harald Schjelderup kjapt at han først ville diskutere samarbeid med Krf.

Arbeiderpartiet har varslet at de også vil ha byrådssamtaler med Sp, SV, MDG og Venstre. Schjelderup gjentok onsdag at de nå vil ta disse samtalene.

BA traff førstekandidat Sondre Båtstrand (MDG) utenfor Rådhuset onsdag.

– Dette er spennende. Jeg skal snakke med dem i to-tiden, sier en hemmlighetsfull Båtstrand.

Schjelderup fortalte at han møter SV og MDG onsdag, og de andre to partiene torsdag. Han presiserte at det var en tilfeldig rekkefølge.

Har ikke snakket om Bybanen

KrF er som kjent en tilhenger om å la Bybanen gå over Bryggen.

– Har dere snakket om Bybanen?

– I dag har vi kun snakket om de overordnede linjene. Vi har ikke forhandlet om politiske saker, sier Dag Inge Ulstein (KrF).

– KrF vil ha Bybane over Bryggen. Er dette noe dere vil kjempe for?

Ja, det er en av de viktige sakene for KrF som vi vil ta med i forhandlingene, sier Ulstein.

Førstekandidat Dag Inge Ulstein, andrekandidat Marita Moltu og leder for Bergen KrF, Terje Gilje stilte for partiet i byrådsforhandlingene.

LES OGSÅ: Lav valgdeltakelse i Bergen

For Arbeiderpartiet var det Harald Schjelderup, andrekandidat Marte Mjøs Persen og leder i Bergen Ap, Eigil Knutsen som stilte.

Mange har holdt et Ap/Krf/Venstre-byråd som mest sannsynlig, selv om fagbevegelsen har ytret seg med skepsis om Venstre i et byråd.