– Vi kan ikke bare lese i avisa at hun har tatt permisjon, sier bystyredirektør i Bergen, Roar Kristiansen, til Kommunal Rapport.

Han slår dermed fast at ordfører Trude Drevland fortsatt er ordfører i Bergen, til tross for at Hordaland Høyre mandag sendte ut en pressemelding om at Bergens-ordføreren går ut i permisjon. Permisjonen skal ifølge pressemeldingen vare så lenge politiet undersøker om Drevland har gjort seg skyldig i korrupsjon i forbindelse med cruiseskip-dåpen i Bergen 17. mai.

Møtes tirsdag

Kommuneloven krever at Trude Drevland selv søker om permisjon, og det er forretningsutvalget i Bergen som skal behandle søknaden.

– Drevland er fortsatt i sitt verv, hun kan ikke i en pressemelding si at hun tar permisjon. Kommuneloven setter krav om at søknader om fritak fra verv må behandles politisk. Vi kan ikke lese om det i avisa, sier Kristiansen.

Han legger til at utvalget skal møtes tirsdag og vil kunne behandle en søknad da.

Hordaland Høyre opplyser at Drevland sendte søknad om permisjon onsdag ettermiddag, og at Drevland konfererte med bystyredirektøren før pressemeldingen ble sendt ut. De har nå fått beskjed om at søknaden skal behandles i førstkommende møte i forretningsutvalget.

Spesiell sak

– Drevland konfererte med bystyredirektøren før pressemeldingen ble sendt ut. Det har ikke vært et forsøk på å unngå formaliteter. Dette er en spesiell sak om har pågått siden juni. Det har vært et stort press på enkeltmennesket Drevland, som vi må huske på i dette, sier fylkessekretær Charlotte Spurkeland i Hordaland Høyre.

Hun legger til at Drevland ikke ville at saken skulle komme i veien for arbeidet som ordfører eller valgkamparbeidet som partiet gjør, da det ble klart at politiet skulle undersøke saken.