SV-erne på Café Opera jublet vilt da Oddny Miljeteig stakk innom partiets valgvake, og de feiret stort da den første målingen for SV i Bergen ble annonsert.

– De siste tallene jeg så var at vi hadde fått 6,7 prosent av forhåndsstemmene. Hvis dette er indikasjon på det endelige resultet, så er det en klar fremgang for oss. Da går vi frem med to mandater, og det er en stor seier, sier Mikkel Grüner.

41-åringen er 2.-kandidat på SVs liste til valget i Bergen.

Klokken 2335, med drøyt 80 prosent av stemmene opptalt, lå SBV an til å få en oppslutning på 6,6 prosent og og fem mandater.

Grüner har ledet valgkampen for SV etter at Oddny Miljeteig fikk konstatert brystkreft. SV-dronningen hadde en  motivasjonspreken til SV-meningheten på Café Opera.

– Vi har ikke tenkt at Ap skal bruke KrF som skjold og sette oss i et hjørne til pynt. Mikkel er vakker, men egner seg dårlig til pynt, sa Miljeteig til latter og appaus.

Grüner gjør det klart at partiet vil inn i rådhuset.

– Vi er klar til å styre byen, men da vil vi være en del av forhandlingene fra første dag. Arbeiderpartiet må derfor bestemme seg for hvem de vil styre med, påpeker han.

Han påpeker at Oddny Miljeteig er klar til å gå inn i en rolle som ordfører eller byråd om de skulle bli en del av et byråd.