Med kun to valgkretser som ikke er talt opp i Os klokken 2340, ligger Frp an til å få over 40 prosent av stemmene. Det er en fremgang på drøyt to prosent i forhold til forrige valg.

Frp: 39,5 (+1,8)

Ap: 19,3 (0)

Høyre: 12,2 (-3,8)

Tverrpolitisk Samlingsliste: 6,9 (-2,9)

Venstre: 6,4 (1,1)

MDG: 5,2 (+4,2)

Krf 4,4 (-0,9)

Sp: 4,3 (0,9)

SV (1,7 (-0,1)

– Vanligvis pleier vi å stå sterkt i en av de valgkretsene, og i den andre er jeg litt mer usikker. Uansett så går vi litt frem, og Høyre går noe tilbake, men alt i alt så ser det ut til at konstellasjonen holder seg. Det er viktig, sier Terje Søviknes til BA

– Vi går litt motstrøms i forhold til resten av partiet, men vi har hatt et stabilt og handlekraftig flertall i kommunestyret. Det har skapt resultater. Innbyggerne opplever at det skjer mye i Os. Det er i alle fall tilbakemeldingene vi får, forteller han.

20 år som ordfører

Søviknes & Co har sitte med makten i Os i 16 år. Det ligger an til at han får en femteperiode som ordfører i bygden. Da har han sittet i ordførerstolen i 20 år.

– Hvilken betydning har du for resultatet?

- Som frontfigur så betyr det mye å ha en god dialog med innbyggerne, og det føler jeg at jeg har. Jeg er klar for en femteperiode og er veldig motivert for å utvikle Os videre. Jeg har ingen ambisjoner om rikspolitisk comeback., sier han.

 Det ser ut til at Fremskrittspartiet og Høyre får et flertall med 18 mandater. Opposisjonen hadde 17 mandater klokken 2340.

– Levert på viktige Frp-saker

– Hvordan har dere klart å beholde makten i Os så lenge?

– Jeg mener vi har levert på viktige Frp-saker som eldreomsorg og vi har jobbet for nye E39, samtidig har vi holdt ord om ikke å innføre eiendomsskatt, forklarer han.

– Hva med de neste fire årene? Kommer det eiendomsskatt i Os?

– Det blir ikke eiendomsskatt i Os så lenge Frp styrer. Det kan jeg love, understreker han.