Etter valgresultatet mandag, har et lite boligområde i Fana blitt byens, og sannsynligvis landets, mektigste nabolag.

Her bor statsminister Erna Solberg. Kun et steinkast unna har de to, som etter all sannsynlighet er den kommende byrådslederen Harald Schelderup og påtroppende fylkesordfører Anne Gine Hestetun, sine adresser.

– Jeg er så spent at jeg har tårer i øynene, sa fylkesordførerkandidat Anne Gine Hestetun til BA klokken 2050 da vi møtte henne på Aps valgvake.

Rød jubelfest

Den siste perioden har fylkestinget vært styrt av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, med fylkesordfører Tom Christer Nilsen (H) i spissen.

Fylkestinget består av 57 medlemmer og det må 29 representanter til for å få flertall.

Allerede da de første stemmene var talt opp, lå det an til at Ap skulle få 20 mandater alene.

– Det er langt over forventet. Om dette resultatet skulle stå seg, kan det ikke kalles noe annet enn et knallresultat, sa Hestetun til BA klokken 2110.

Det skulle resultatet vise seg å gjøre og jubelen sto i taket utover kvelden.

Skuffet og avventende

Tom Christer Nilsen (H) har siden 2011 vært fylkesordfører i Hordaland.

Han sa mandag ettermiddag at han var godt fornøyd med valgkampen.

– Jeg er absolutt fornøyd. Vi havner litt i skyggen av kommunevalgkampen, men jeg synes vi har fått brukbar oppmerksomhet og har gjort et bra valg. Nå gjenstår det bare å se resultatet.

Noen timer senere var han ikke like optimistisk.

– Det ligger an til en utfordrende natt, sa han klokken 2130.

Han måtte siden erkjenne valgnederlaget.

Klar for samarbeid

Tidligere i sommer ble det klart at Ap, KrF og Sp hadde tegnet en intensjonsavtale og dermed gikk inn for samarbeid etter fylkestingsvalget.

Med KrF på laget hadde Ap styrket sin posisjon og Hestetun seilte dermed opp som en meget sterk kandidat til fylkesordførerjobben.

Før valglokalene stengte viste siste meningsmåling at de tre partiene ikke lå an til flertall i fylkestinget. Dermed er de avhengig av minst to av de tre partiene SV, MDG eller Venstre for å få flertall i fylket. Men etter at prognosene ble klar, var Hestetun ikke lenger i tvil.

– Vi ønsker å sikre et bredt samarbeid og vi har gode relasjoner til både sentrum og venstre, så dette er jeg sikker på vi skal klare, sa en jublende glad Hestetun.