En «slenger» er en personstemme fra et annet partis velgere, det vil si at for eksempel en Frp-velger har tatt seg bryet med å bokstavere Oddny Miljeteigs navn på valgseddelen sin.

Det har 1.365 velgere gjort for hennes del. Hun og mannen som alltid får flest slengere ved valgene i Bergen,Torstein Dahle, troner suverent på topp av de som fikk flest personstemmer fra andre partiers velgere.

Fikk kreft i sommer

Oddny Miljeteig ble som kjent rammet av brystkreft like før valget, og fortalte BA på valgdagen at hun var møtt med kolossalt mye omsorg og varme. Omsorgen og varmen i form av slengerne kommenterer hun slik, via SMS.

– Oi! Det er en ære å ligge i hælene på Torstein Dahle når det gjelder slengere. Det betyr jo at folk fra andre partier også setter pris på jobben SV gjør, og vil ha meg i bystyret til «pest og plage»!

SE OGSÅ: SLIK BLIR BYSTYRET

Det er markant hopp fra den erfarne toppduoen og ned til de andre på listen, men det er verdt å merke seg at Rødts førstekandidat Sofie Marhaug også har betydelig appell blant andre partiers velgere.

Her er de elleve på slengertoppen 

Oddny Miljeteig SV 1.365
Torstein Dahle Rødt 1.392
Sofie Marhaug Rødt 451
Sondre Båtstrand MDG 390
Harald Schjelderup Ap 373
Dag-Inge Ulstein KrF 341
Trude Drevland H 340
Erlend Horn V 324
Stig Hammersland Ap 322
Endre Tvinnereim Ap 311
Marte Mjøs Persen Ap 256