Prognose 86,5% opptalt:

Ap: 38,2 (26)

Høyre: 22,4 (15)

Frp: 9,1 (6)

Krf: 6,6 (5)

SV: 6,6 (5)

MDG: 6,0 (4)

Venstre: 5,2 (4)

Rødt: 2,2 (2)

Sp: 2,0 (1)

De første målingene ga grunn til nervøs jubel på Rødts valgvake. Med 2,4 prosent av stemmene ga prognosene partiet med nød og neppe to mandater i Bergen bystyre. Utover kvelden, etter som stemmene fra selve valgdagen ble talte, steg spenningen parallelt med at prognosene svinget.

– Jeg håper inderlig jeg får komme med, sa Sofie Marhaug.

Kvart på tolv mandag kveld var 88 prosent av stemmene talt opp. Rødt hadde da 2,2 prosent av stemmene, nok til to mandater i bystyret i Bergen.

Selv om hennes navn topper Rødts liste, regner hun ikke med å bli velgernes utkårede dersom Rødt må nøye seg med en representant. Hun regner med at annenkandidat og veteran i bergenspolitikken, Torstein Dahle, vil gå forbi på grunnlag av personstemmer.

– Jeg håper virkelig at Sofie kommer inn. Hun har gjort en god jobb både i bystyret og i valgkampen. Det ser ut som det kan gå, sier Dahle.

– Godt for Bergen

Selv om partiet selv vippet mellom seier og nederlag i form av en eller to representanter, ser Marhaug det som en seier at venstresiden i Bergen samlet lå an til å gjøre et sterkt valg.

– Det er positivt for oss og Bergen at det er en stor overvekt for venstresiden, sa hun etter at de første målingene ble offentliggjort litt etter klokken 21 mandag kveld.

Slik Dahle ser det er det en utfordring for venstresiden at flere partier kjemper om de samme velgerne.

– Det er helt legitimt å stille lister til valget, men om de ikke kommer inn og vi mister et mandat er det surt, sier Dahle.