– Det er litt trist å miste byrådsmakten, sier Eiler Macody Lund til BA.

Da 98,4 prosent av stemmene var talt opp hadde Frp 8,7 prosent av stemmene. Det betyr at partiet fra syv til seks mandater i bystyret. Og med velgerflukten Høyre opplever, blir det ingen ny periode i byrådet.

Innfridde ikke

Macody Lund ville vært fornøyd om Frp hadde beholdt samme antall representanter i bystyret. Men han legger ikke skjul på at de hadde enda høyere ambisjoner.

– Vi ville helst ha tre-fire mandater til og ønsket å danne byråd med Høyre, sier han.

Lederen i Bergen Frp var førstemann på plass på Frps valgvake på Scandic Ørnen og var omtrent mutters alene da BA stakk innom i 20-tiden. Han forteller at han ikke ventet mer enn 30-50 mennesker.

Preget av uro

Frp i Bergen måtte ved forrige kommunestyrevalg i 2011 ta til takke med 10,3 prosent av stemmene, en nedgang på 10,1 prosent fra kommunestyrevalget i 2007.

Det førte til at antallet kommunestyremandater ble halvert fra 14 til 7.

Like fullt ble det borgerlig flertall og Frp har som kjent styrt byen sammen med Høyre og KrF, inntil sistnevnte forlot byrådet i forargelse.

Lund legger ikke skjul på at entusiasmen rundt valget ikke er helt slik den burde være.

– Klart det har eksempelvis lagt en demper at Trude Drevland er permittert, vi har jobbet tett sammen i åtte år, sier han på oppfordring om å være litt mer spesifikk.