Aafløy blir med i partilederdebatt på NRK

I det gode selskap: Trym Aafløy (FNB).Arkivfoto: Skjalg Ekeland

I det gode selskap: Trym Aafløy (FNB).Arkivfoto: Skjalg Ekeland

Av

Mandag starter høstens valgkamp for alvor med NRKs partilederdebatt under Arendalsuka. Der har Trym Aafløy (FNB) fått plass.

DEL

NRK har mot normalt åpnet for at et parti som ikke sitter på Stortinget, får delta i debatten ved å la Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) være med.

NRK gjør i år et unntak for fordi FNB ligger an til å komme inn i flere kommunestyrer og fordi bompenger er blitt en viktig valgkampsak, har programdirektør Kyrre Nakkim tidligere uttalt.

Det er partiets førstekandidat i Bergen, Trym Aafløy, som skal representere partiet i debatten. Aafløy får imidlertid bare delta i bolken som skal omhandle bompenger.

Kanalen prøver i år ut flere endringer i det tradisjonelle debattformatet. For første gang får seerne lov til å stemme frem hvilke tema partilederne skal debattere.

En annen ny vri er at partilederne selv kan få velge hvem de vil duellere med. Først helt opp til duellen blir temaet og duellanten kjent.

– Det vil bli en øvelse i kvikkhet og retorisk kløkt. Her gjelder det å svare så spontant og godt for seg som mulig, sier programleder Fredrik Solvang til NTB.

Han håper mer spontanitet og involvering av publikum vil bidra til å lokke flere yngre seere.

Artikkeltags