Brann tok sin fjerde strake seier i Toppserien da Stabæk ble slått 4-0 i nydelig høstvær på Stemmemyren.

Martin Peter Hos prosjekt begynner for alvor å ta form og Brann begynner å ligne det mesterlaget Alexander Straus bygde opp før han valgte å dra videre til Bayern München.

– Vi ga dem egentlig ikke en sjanse. Fire mål, rent bur. Jeg synes vi viste den standarden vi ønsker å ha i spillet vårt, sier Branns nye engelske hovedtrener til BA. 

Blomstrer med de nye

Kampen på Stemmemyren var spill mot ett mål, og det var sommerens nyervervelser som ledet an. Brann bommet grovt på signeringene sine i vinter, men virker å ha truffet blink i sommer. 

Amalie Eikeland (28) vet man hva er god for, men Justine Kielland (21), som kom fra nettopp Stabæk, snakkes det allerede om på tribunen. Hun var meget god i Champions League-kvalifiseringen forrige helg, og viste igjen sin klasse mot gamle lagvenninner. 

I en 1. omgang der Brann på uforståelig vis kun scoret ett mål, sto Kielland bak to av de største mulighetene. Først sendte hun av gårde et prosjektil som strøk utenfor landslagsmålvakt Sunniva Skoglunds lengste kryss, og hun skulle hatt en målgivende da hun prikket ballen på skallen til Eikeland. Den hjemvendte landslagsvingen klarte ikke styre headingen på mål fra kort hold.

– Vi mangler litt skarphet foran mål. Det har vi gjort i flere kamper. Vi burde vært foran med tre-fire mål til pause, mener Ho. 

Soloraid

Det måtte noe helt spesielt til for å overliste en meget god Skoglund i Stabæk-målet, og det var noe helt spesielt Rakel Engesvik dro opp av hatten da hun ga Brann ledelsen fem minutter før pause. Trønderen løp 40 meter og driblet av to Stabæk-spillere på veien, før hun banket ballen lavt forbi Skoglund. 

– En virkelig enestående scoring av Rakel, applauderer treneren. 

Selv om det tok litt tid, skulle Brann få opp den berømte ketchupflasken. Og da rant det til gjengjeld over. 

Flere nykommere ville vise seg frem. Johanna Renmark startet på benken, men kom inn og scoret sine to første seriemål for Brann. Begge etter upåklagelig servering fra kaptein Cecilie Redisch Kvamme.

– Det var umulig å ikke score, gliser Renmark. 

– Jeg har lengtet etter det første målet i serien, så at det skulle bli to er bare utrolig deilig, jubler den smørblide svensken.

Ikonisk scoring

Mellom de to scoringene til Renmark skulle kaptein Kvamme vise at hun kan mer enn å bare slå gode innlegg. Hun serverte nemlig en årets mål-kandidat på Stemmemyren da hun banket ballen i krysset fra nesten død vinkel. 

Det var umulig å ikke la tankene gå i retning Marco van Bastens ikoniske EM-scoring for Nederland.

– Det er en sammenligning jeg kan leve fint med, ler kapteinen, som bare ble stående å måpe da hun så ballen treffe nettmaskene.

– Det var nok ikke helt det jeg prøvde på, erkjenner Kvamme. 

Uansett, 4-0 lar seg høre. Dette Brann-laget har potensial til å begeistre mange flere enn de 450 som hadde tatt turen til Stemmemyren onsdag kveld.