Like før klokken 0300 natt til onsdag fikk politiet melding om mye rennende vann i Skansen-området i Bergen sentrum.

Årsaken var et vannledningsbrudd. Vannet flommet nedover Henrik Wergelands vei, Ole Eides gate og Øvre Blekeveien.

– Vann har rent inn i noen hus. Vi har ikke full oversikt over hvor mange som er berørt, men det er alle fall tre hus hvor vannet har trengt inn i kjellerne, forklarer operasjonsleder Tom Johannessen i politiet.

De berørte husene ligger i Øvre Blekeveien. Stian Kvam, vaktkommandør ved 110-sentralen, opplyser at mannskap sjekket ut fire adresser.

Frem til lekkasjen var stanset, handlet brannvesenets innsats om å lede vannet bort fra hus. Lekkasjen ble etter hvert stanset, og ved 04-tiden ble det rapportert om langt mindre vann i gatene.

Grus og stein i veibanen

I morgentimene er det fremdeles mye grus og stein i veibanen. Bergen Vann og Bydrift er i gang med å ordne opp på stedet.

BAs reporter forteller at det er svært glatt enkelte steder, som følge av vannet som var på avveie.

– Det er helt skøytebane her, sier Marthe Hjelmeland Losnedal.

Henrik Wergelands gate er stengt mellom nr. 11 og nr. 17 inntil videre som følge av mistanke om skade på veien. Enkelte adresser i området er uten vann, skriver kommunen videre.

– Det planlegges reparasjon av vannledningen. Dette kan ta noe tid, men er beregnet påbegynt i løpet av dagen. I mellomtiden er vannet stengt for adresser mellom krysset Henrik Wergelands gate/Fløygaten og krysset Henrik Wergelands gate/Nils Klims gate, skriver Vaktsentralen.

Det er opprettet vannpost på en hydrant ved Tordenskjolds gate 21 hvor berørte kan hente vann.

Johannessen i politiet sier til BA at politiet ikke har full oversikt over skadene eller vannmengdene. Det kan bli nødvendig å grave opp veier som følge av at vannet har presset seg frem.