Vaktsentralen i kommunen fikk tirsdag flere meldinger om vannproblemer på Laksevåg. Mannskaper rykket umiddelbart ut for å finne årsaken til hvorfor flere var uten vann.

– Det er et vannledningsbrudd, og vi har mannskap ute, bekreftet driftsleder i Bergen Vann, Frode Øybust til BA like før klokken 0800.

Omtrent klokken 0840 skal bruddet være stengt av, og flere skal ha begynt å få vannet tilbake.

– Vi har fått beskjed om at stedet hvor bruddet har skjedd ikke berører noen andre. Det er ingen andre mennesker på den gjeldende linjen, forteller vakthavende ved Bergen Vann, Rune Lomelde.

Han forteller at det kan ta noe tid før alle har vann i springen.

– Det skal fylles opp igjen på linjene, så det kan ta litt tid. Noen vil gjerne få litt brunt vann i starten. Da må folk holde kranene åpne på kaldt vann, så skal det bli klart etter hvert.

Lokaliserte bruddet

Øybust mener å ha lokalisert bruddet til Kringsjåveien, ikke langt fra Laksevåg senter.

– Hvis det er her, er det ikke mange som er berørt, sier driftslederen, som gjør undersøkelser i området for å utelukke brudd andre steder.

Representanter ved Holen skole bekrefter til BA at skolen måtte stenge som følge av vanntrøbbelet. Skolen er uten vann tirsdag morgen.

Det var BT som først meldte om skolestengingen.

Varslet umiddelbart

Klokken 0920 forteller Rektor Linda Stub Nilsen at vanntrykket er tilbake på skolen.

– Vi har gjenåpnet bygget for elever og ansatte, sier hun.

Elevene starter på skolen til andre time, klokken 0930.

Hun opplyste til BA ved 0830-tiden at vannet skal være på vei tilbake, men ikke på ønsket nivå.

På grunn av sikkerhetsmessige årsaker, som at sprinkelanlegget ikke har tilstrekkelig vanntilførsel, og av hygieniske årsaker, måtte skolen holde stengt.

– Ansatte og elever får ikke være på området. Nå håper vi å få fullt trykk, så vi først kan få på plass lærere og renhold. Forhåpentligvis får vi i gang skolen til lunsj, fortalte Stub Nilsen til BA.

Rektoren fikk melding om vannproblemene klokken 0730. Ti minutter senere var alle elever og foresatte varslet gjennom Vigilo. Barn som allerede var levert på SFO måtte hentes.