Fana - Tertnes 33-33: Enorm stemning og høy lyd i Fana Arena, da kampen om hvem som er best i Bergen skulle avgjøres. For øyeblikket er det Fana som ligger best an på tabellen, mens Tertnes ikke har vunnet i år.

Fana begynte best, og hadde et lite overtak i første omgang. Men så snudde det seg like før pause:

I det 26. minutt sendte Fanas Celine Solstad en straffe rett i ansiktet på Tertnes-keeper Synna Lien. Reglene er klare: Hun fikk direkte rødt kort – til trener Erlend Lyssands store fortvilelse.

– Ikke rødt kort

– Ballen gikk via brystet og ansiktet, og det er ikke er rødt kort. Men, men. Vi mistet vår beste spiller og playmaker på et kritisk punkt i kampen. Vi ledet med ett mål hadde kontroll. Etter utvisningen mistet vi momentet i kampen, sier Lyssand.

Utvisningen av Celine Solstad medførte at Mille Constanse Brekken Daae (17) fra Søreide fikk sin debut for Fana.

– Hun ble kastet rett inn i heksegryten og klarte seg imponerende bra, sier Lyssand.

Treneren var skuffet

Oppgjørene mellom Fana og Tertnes blir ofte jevne. Søndag kveld så det lenge ut at Tertnes skulle vinne sin første seriekamp for sesongen. Med ti minutter igjen ledet bortelaget med fire mål.

Fana gamblet og satte i gang en imponerende opphenting. Med ti sekunder igjen på klokken, sto det 32–33 i favør Tertnes. Da kom Marte Haaland ut som en rakett fra innbytterbenken.

– Jeg fikk en suveren pasning fra Marit (Bøyum), og det gjensto to sekunder da jeg hørte nettsuset bak Tertnes-keeperen. Det var helt ellevilt, sier redningskvinnen til Fana.

Tertnes-trener Tore Johannessen så bedring fra forrige seriekamp, men smilet var ikke til stede etter kampen.

– Vi leder med fire-mål de siste minuttene, og da skal vi avgjøre dette med angrepsspillet vårt. Men det greier vi ikke. Det ble dessverre for mye bom. Samtidig er vi ikke helt på topp i forsvar. Vi skal ikke slippe inn over 30 mål. Det er for mye. Så, ja: Jeg er skuffet i dag. Vi burde sikret oss sesongens første seier mot Fana, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.