At den digitale verden har gitt oss både fordeler og ulemper er vel udiskuterbart. Programvarer og spill har jo erobret både små og store.

I løpet av de to årene pandemien varte lærte vi mye om løsninger og informasjoner i den digitale hverdagen. Apper ble en av de store vinnerne. Om vi har behov for alle disse appene skal jeg ikke ta noen diskusjon på, men da strømkrisen startet dukkert der også opp apper. Spar strøm med vår app, se hvor mye strøm du bruker, se hvordan forbruket er utover dagen osv.

Vi har fått en strømkrise som er initiert av politikere og startet tidlig på nitti tallet. I dag har vi ca. 160 kraftselskap som tilbyr strøm avtaler. Ut ifra det vi leser i pressen, så er det ingen av disse som sliter med økonomien. Tvert imot. Vi leser om ledere som har store lønninger og ikke minst skyhøyt utbytte til aksjonærene. Aksjonærene er jo ofte kommuner og stat.

Så er vi tilbake til appen. Den blir nå nærmest dyttet på oss. Viktig å følge med på strømforbruket, viktig å bruke strøm til tider på døgnet hvor uttaket er lavt osv. Det virker som en absurd situasjon. Vi blir hjernevasket med forklaring om miljø, lite vann lite strøm og hjelp til Europa. Er det meningen at vi resten av livet skal leve med en app som må kontrolleres hele døgnet for å få lavest mulig strømregning? Skal døgnet bestå av kontroll med strømforbruket? Jeg har sjekket mitt forbruk og det er marginale effekter jeg finner i forbruket.

Vi sliter med betaling, konkursbegjæringer øker katastrofalt og så sitter strømleverandører og lever nesten som grever på andres bekostning. Politikerne tar det helt med ro for rådgivere og mediefolk jobber og tjener store penger på å utforme nye forklaringer til oss om årsakene.

Kanskje vi burde lete etter en app som tilbyr oss løsning på en normal hverdag? Eller en app med tittelen: Hold deg oppdatert på bortforklaringer om strømprisene.