Morten Myksvoll var ønsket av den forrige byrådslederen Ragnhild Stolt-Nielsen. Men hans eget parti ville ikke la ham bli byråd. Det avslørte BA i fjor.

Nå går han ut av Frp. Ifølge BT etter en opprivende krangel med gruppeleder Tor Woldseth (63) i forbindelse med bybanesaken.

I fjor ville Stolt-Nielsen spørre Myksvoll om å bli byråd.

– Men jeg fikk ikke det spørsmålet fordi ledelsen i mitt eget parti ikke ønsket at jeg skulle bli byråd. Det er leit, og det er ikke slik det skal være i et parlamentarisk system, sier Myksvoll (28) til BA.

Valgte Eiler

Det ble Eiler Macody Lund (70) som ble Fremskrittspartiets byråd.

Myksvoll var andre nestformann i FpU fra 2008 til 2012 og har vært regnet som et av partiets største talenter. Før sommeren i fjor varslet han nei til gjenvalg til bystyret. I høst fikk han jobb i næringsrådet.

Myksvoll kom til Bergen i 2007 fra Lindås da han ble hyret inn som rådgiver for byråd Øistein Christofersen. Christoffersen meldte seg også nylig ut av Frp.

I 2011 ble Myksvoll valgt inn i bystyret. Han blir sittende ut perioden, til valget i høst.

Gruppeleder Tor Woldseth avgjorde at Frp skulle gå for bybanesaken med sin dobbeltstemme, altså mot et reelt flertall i sin egen bystyregruppe.

– Var det bare denne saken som ble avgjørende?

– Dette var dråpen, men det har bygget seg opp over tid. Jeg har blitt mer opptatt av andre saker enn jeg var før, og det er saker som jeg står lengre fra Frp i enn andre, sier Myksvoll.

– Konfliktene tærer

I intervju med BT i dag forklarer han blant annet at han er oppgitt over det harde klimaet Frp åpner for i innvandringsdebatten, og at han er lei av at partiet sår tvil om klimaforskning som viser at dagens hurtige endringer er menneskeskapte.

– Men konfliktene har tæret på lysten til å drive på i partiet. Ofte føler jeg at jeg blir behandlet som om jeg er helt nye og at jeg ikke har noe å bidra med.