Nå blir det grått og vått igjen

– Det vil ikke være snakk om de største nedbørsmengdene, men det kommer til å være vått og grått i natt, sier vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt Lars Andreas Selberg.

– Det vil ikke være snakk om de største nedbørsmengdene, men det kommer til å være vått og grått i natt, sier vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt Lars Andreas Selberg. Foto:

Været vil være preget av lave temperarturer og nedbør de neste dagene, ifølge meteorologen

DEL

Tidligere denne uken ble det sendt ut gult farevarsel i Hordaland. Et lavtrykk fra De britiske øyer holdt strak kurs mot Vestlandet, og skulle skylle over med store nedbørsmengder, lyn og torden.

Slik gikk det heldigvis ikke. Nå er det likevel ventet et nytt lavtrykk på vei, nok en gang fra De britiske øyer.

– Denne gangen har vi ikke sendt ut noe farevarsel, men været kommer til å være preget av lave temperaturer og nedbør de neste dagene fremover, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt.

Kjøligere

Allerede fredag kveld vil skyene begynne å tetne seg til over vestlandshovedstaden.

– Det vil ikke være snakk om de største nedbørsmengdene, men det kommer til å være vått og grått natt til lørdag. Lørdag morgen vil det løsne litt, men det tette skylaget kommer til å vedvare til over helgen. Det er sannsynlighet for gode perioder med opphold og sol på mandagen og tirsdag, men det er en ganske ustabil situasjon, sier Selberg.

I tillegg til at det ikke blir like lett å få øye på solen, vil temperaturen falle en del. Vinden er på nordlig retning og tar med seg kjøligere luftmasser mot Bergen, ifølge Selberg.

– Det er verdt å legge til at det vil være en del vind på utsatte plasser i fjellet og sør i Hordaland, sier Selberg.

Om sommerværet vil vende tilbake til Bergen, er Selberg usikker på.

– Vi er jo fortsatt bare i august. Det er ikke lenge siden vi hadde flotte varme sommerdager i september. Men slik det ser ut fremover, vil været være preget av lavere temperaturer og nedbør.

Artikkeltags