Nå blir det veldig vått

Artikkelen er over 1 år gammel

Lavtrykkene kommer som perler på en snor de neste dagene. Men en dag skiller seg ut.

DEL

Skal du ut i helgen kan det være lurt å huske støvlene.

Mens solen ennå glimter så vidt over Bergen, ligger lavtrykkene i kø i Nordsjøen. Det betyr at vi går en ganske våt helg i møte.

– Ja, det blir temmelig vått. I løpet av lørdag morgen kommer det inn et lavtrykk fra Island. Det er på vei mot Trøndelag, men nedbørsfeltet strekker seg helt ned langs Vestlandskysten, forklarer meteorolog Ingmar Vikane ved Vervarslinga på Vestlandet.

Vinden øker på til stiv kuling langs kysten og det vil regne jevnt og trutt hele dagen.

– I indre strøk kan vi få mellom 30–50 millimeter nedbør i løpet av lørdagen. Det blir ikke like ille i Bergen sentrum, men det kan likevel komme rundt 25 millimeter, sier Vikane.

Som perler på en snor

I løpet av natt til søndag passerer fronten.

– Men regnet blir avløst av bygevær. Det betyr at vi kan få perioder med opphold på søndag, men noe sol tror jeg vi bare kan glemme, sier meteorologen.

Også da kan det komme opp mot 20 millimeter nedbør i Bergen.

Og etter hvert som det ene lavtrykket forsvinner, dukker et nytt opp. Dermed blir det regn og bygevær utover i neste uke.

Påfyll til skisporet

– Lavtrykket som treffer oss midt i fanget på tirsdag kan også gi snø til dem som befinner seg litt i høyden. Vi kan få snø på Kvamskogen for eksempel. Dessverre er det kanskje litt tidlig med tanke på vinterferien, sier meteorologen, før han skyter inn;

– Men det er vel forresten noen skiløyper som skal ha noe påfyll, så litt positivt kan det jo være.

Først på onsdag er det håp om gløtt av sol igjen.

– Ja, det kan se ut til skyene sprekker opp da, sier Vikane.

Artikkeltags