Slik blir juleværet

Bortsett fra julelysene vil det bli lite som minner om jul. Regnet skal pøse og gradestokken vil være langt fra hvit jul.

Bortsett fra julelysene vil det bli lite som minner om jul. Regnet skal pøse og gradestokken vil være langt fra hvit jul. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du blant dem som håper på en hvit jul i Bergen? Da kan du fort bli skuffet.

DEL

– Det vil bli en våt og relativt mild start på julen for bergenserne, sier meteorolog Tone Christine Thaule, ved Meteorologisk institutt.

For selve julaften foreligger en prognose som minner lite om en hvit og snørik dag.

– Det ser ut til at vi på julaften får skiftende bris og oppholdsvær, men det ventes nedbør og vindøkning utover ettermiddagen fra nordvest og det kan da blåse opp i liten kuling.

Skuffende skiforhold

Meteorologen forteller at temperaturen vil variere fra 1 til 6 grader på julaften i Bergen, og at solen vil utebli til fordel for regn. Følgelig må man langt av sted for å finne skiforhold.

– Snøgrensen vil ligge på 800 til 1000 meter over havet.

Dermed vil skitrekk nærliggende Bergen, som både Eikedalen og Myrkdalen, få regn og ikke snø som nedbør.

– Det er ikke sagt at det vil regne så mye at snøen forsvinner i disse områdene, men det vil ikke være noe hyggelig vær å stå på ski i, sier Thaule.

Sol i vente

Thaule melder om en bedring 1. juledag.

– Tirsdag 25. desember vil det bli oppholdsvær og sol med temperatur på rundt 6–7 grader.

Denne dagen mener meteorologen man må utnytte, for til dem som skal ut på festligheter 2. juledag ventes et langt dårligere vær.

– Natt til onsdag 2. juledag vil det komme nedbør og blåse opp til liten kuling på kysten. Onsdagen vil ha milde temperaturer på rundt 6 grader, men her gjelder det å kle seg for nedbør.

– Hva synes du om disse prognosene for juleværet?

– Det er typisk med lavtrykk, nedbør og vind på denne tiden av året, så overraskende er det ikke. Dessuten er man mye inne med familien i romjulsdagene, så det vil ikke plage meg særlig.

Artikkeltags