Sendte ut farevarsel for Hordaland

Det er spesielt tirsdag kveld at regnet skal være på sitt verste. Rundt midnatt vil nedbørsmengden mest sannsynlig dabbe av selv om det vil fortsette å regne.

Det er spesielt tirsdag kveld at regnet skal være på sitt verste. Rundt midnatt vil nedbørsmengden mest sannsynlig dabbe av selv om det vil fortsette å regne. Foto:

Et lavtrykk fra de britiske øyer var tirsdag på vei mot Norge. Meteorologen sendte ut gult farevarsel for Hordaland.

DEL

Gult varsel har meteorologen for så vidt sendt ut for hele Sør-, Øst og Vest-Norge. I Møre og Romsdal og Trøndelag er fargen oransje, med fare for lokale skred og oversvømmelser.

– Været er ikke mye å skryte av de kommende dagene. Et ustabilt lavtrykk fra De britiske øyer er på vei innover og det vil bli fare for store nedbørsmengder, lyn og torden, sier vakthavende meteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt.

Det er spesielt tirsdag kveld at regnet skal være på sitt verste. Rundt midnatt vil nedbørsmengden mest sannsynlig dabbe av selv om det vil fortsette å regne.

Blir vanskelig å kle seg rett

Meteorologen har sent ut et gult farevarsel for Hordaland. Grunnen er at de har plukket opp store nedbørsmengder på flere uoffisielle målestasjoner.

– Vi har jo sett at det er lokal nedbør på over 15 mm i timen mange steder i Hordaland, ved hjelp av å se på privatpersoners egne målerstasjoner. Det er ikke noe vi pleier å lene oss på alene, men når vi ser så mange vise det samme, blir vi mer sikre på at det er reelt, sier Seter.

Lavtrykket vil i tillegg by på mye skiftende vær. Det vil trolig bli vanskelig for bergenserne å kle seg riktig de neste dagene.

– Lavtrykket drar med seg varm luft, så temperaturen kommer til å holde seg. Ved opphold vil det være fuktig og varmt.

Fortsetter å regne

Meteorologen estimerer det skiftende været til å gi seg torsdag denne uken. Da vil vært bli mer stabilt, men ikke nødvendigvis bedre.

– Det britiske lavtrykket vil bli erstattet av et nytt et på lørdag. Det vil bli nedbør, men nedbøren vil bli mer forutsigbar med mindre mengder per time og lavere sannsynlighet for lyn og torden, sier Seter.

Artikkeltags