«Verdensmesterføre» på Fonna

Fristende løyper på Folgefonna i helgen.

Fristende løyper på Folgefonna i helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Mange tenker at sommerski er for galne skientusiaster, men det er ganske kult å stå på ski i t-skjorte og shorts og se på utsikten over Hardangerfjorden. sier Andreas Skogseth.

DEL

Bergensere på jakt etter drømmeforhold i ferien, kan vende snuten mot Folgefonna. Kanskje er det påskeferie, og ikke sommerferie, de fleste forbinder med skisport, men slik er det ikke for alle.

– Det er helt perfekt her nå. Fast og fint i bakken, med sommerslush oppå. Det er dette vi kaller «verdensmesterføre» - veldig lett å stå på, sier daglig leder ved Visitfonna, Andreas Skogseth, til BA.

Glad for drittvær

Det trøstesløse været den siste måneden har gjort at snøen står rekordhøyt på høyfjellet.

– Tre meter snø 23. juli er uvanlig. For oss er det positivt med det dårlige været så langt, så lenge det blir fint videre, sier Skogseth.

– Snøen er sikret til september nå. Det ser ut til at det enorme lavtrykket har sluppet taket, så da blir det fint vær og «crispy» føre fremover, fortsetter han.

Fristende løyper på Folgefonna i helgen.

Fristende løyper på Folgefonna i helgen. Foto:

Celebre gjester

Med sol og over 20 grader, dukker også skientusiastene opp i skitrekket på Norges tredje største isbre.

– Folk sitter og venter på finværet, og så kommer de. Det har vært over 400 i heisen i dag, de fleste fra Bergen, og det blir nok like mange i morgen. Da er det moro her, sier Skogseth.

Han kan by på freestylepark, alpinløype, 6 kilometers preparert langrennsløype, samt turløype opp til toppen av Folgefonna, cirka 1650 meter over havet. I tillegg er det gode muligheter til å se skistjerner i aksjon.

– Isbreene trekker seg tilbake lengre sør i Europa, så flere og flere lag finner veien til Norge på sommeren. Nå har vi lag fra England, Tyskland, Canada og USA her, og i august kommer det norske alpint-landslaget - det blir veldig kjekt.

Artikkeltags