– Været som kommer er litt guffent

Ekteparet Cynthia og Mike Burns fra Florida koste seg i snøen på Bryggen mandag formiddag. De har reist til Norge for å oppleve nordlyset, og neste stopp etter Bergen er Tromsø.

Ekteparet Cynthia og Mike Burns fra Florida koste seg i snøen på Bryggen mandag formiddag. De har reist til Norge for å oppleve nordlyset, og neste stopp etter Bergen er Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du muligheten, gjelder det å utnytte tirsdag formiddag maksimalt. Det er ruskevær i vente.

DEL

Vi tar det positive først:

– Det kan bli en flott start på dagen tirsdag. Det blir kanskje litt sol, og temperaturen vil ligge like over plussiden. Har man muligheten til å ta seg en skitur, vil nok det være flott, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl til BA.

Mandag formiddag møtte BA ekteparet Cynthia og Mike Burns fra Florida som laget snømann på Bryggen, en ekte snøviking som raskt ble en attraksjon i seg selv. Turistene benyttet muligheten mens den var der. Nå er det nytt lavtrykk på vei.

– Det blir ikke så lett å lage snømann på Bryggen etter tirsdag. Mest sannsynlig blir det litt for vått, sier meteorologen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vinteren har satt sitt preg på byen, men snart blir det nok mest regn.

Vinteren har satt sitt preg på byen, men snart blir det nok mest regn. Foto:

 

Sterk vind

Utover ettermiddagen vil vinden øke på, og på kvelden vil det merkes godt.

– Det blir sønnavind, med sterk kuling på kysten. Mot natten vil det også komme nedbør, sier Løvdahl.

Ved havnivå vil nedbøren trolig komme dels som regn, men man skal ikke langt opp før det snør.

– Snøgrensen vil ligge lavt de neste dagene, og man må kanskje bare opp 50–100 meter før det kommer som snø. Med temperaturer på mellom null og tre grader er det små marginer. Innimellom vil det nok snø veldig langt ned, kanskje helt til havnivå, sier Løvdahl.

Han forteller at vind og nedbør vil prege både onsdag og torsdag.

– Været som kommer er litt guffent. Nedbørsmengden natt til onsdag er overkommelig, det er dere vant med i Bergen. På torsdag ser det derimot ut til at det kommer litt mer, sier meteorologen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Denne skjæren tok livet med ro på uteserveringen til Zachen mandag formiddag.

Denne skjæren tok livet med ro på uteserveringen til Zachen mandag formiddag. Foto:

Vanskelige kjøreforhold

Det er meldt vanskelige kjøreforhold i fjellet utover onsdagen, og det samme gjelder torsdag.

– Skal man kjøre over fjellet bør man være obs. Det blir kraftig vind og en del snø i fjellet som kan gi trøbbel på fjellovergangene. Det blir nok redusert fremkommelighet med kolonnekjøring. Til tider kan det nok også bli stengt, advarer han.

Han ber også folk være obs om de har tenkt seg på tur i fjellet.

– Skredvarselet viser faregrad to og tre. Det blir ruskevær, og det er ikke noe særlig å gå på fjelltur i. Da må man tenke seg godt om og sjekke værmeldingen nøye, sier Løvdahl.

– Er det håp om bedring mot helgen?

– Lavtrykksaktiviteten som gir sønnavinden vil vedvare. Det kan kanskje bli litt lettere mot helgen, men det er vanskelig å si. Været kan jo bli roligere, men brått kan det også være på an igjen.

Artikkeltags