Kuling tirsdag, opp i liten storm onsdag kveld. Det er hva bergensere og striler i «utsatte strøk» kan vente seg av vær de neste par dagene.

– Og i fjellet kryper snøgrensen oppover, forklarer meteorolog Steinar Skare ved Værvarslingen på Vestlandet.

Neste solgløtt lørdag

Den neste lille luken med sol, kommer neppe før lørdag morgen. Det er generelt en del vind og vann i vente de neste par dagene.

– Prognosene våre sier sør-sørøst stiv til sterk kuling i dag, og dreining til sørvest liten kuling i kveld. Dette gjelder utsatte strøk, sier Skare.

– Det vil bli regn og yr, i kveld blir det byger. Og temperaturen øker, så snøgrensen kryper oppover. Vi må nok opp i 5-600 meter før nedbøren blir hvit i dag og i kveld, sier han.

 

Temperaturen på Kvamskogen var 0,6 plussgrader da BA snakket med værvarslingen tirsdag formiddag.

– Og den vil nok bare stige de neste dagene, så i lavere strøk vil det fine skiføret bli dårligere nå, sier Skare.

Liten storm onsdag kveld

Generelt skal det komme en del regn de neste dagene, uten at det er snakk om ekstreme mengder. Men det vil bli en del vind, oppi liten storm fra sørvest onsdag kveld.

– Det kan også komme torden, så det er nok mange som nå føler at overgangen fra det fine været vi hadde i helgen har vært brå. Men dette er jo faktisk slik vinteren på Vestlandet ofte er, påpeker Skare.

Betydelig snøskredfare

Med store snømengder på plass i fjellet, og nå regn og vind, kan det bli snøskredfare. Varsom.no angir tirsdag formiddag «betydelig fare» både på Kvamskogen og på Voss, noe som er midt på skalaen.

Fredag kan snøen igjen krype nedover fjellsidene, og det er meldt rundt null grader i Bergen natt til lørdag.

Lørdag formiddag er det meldt fint vær, før en igjen får økende vind og temperaturer lørdag ettermiddag.