Gå til sidens hovedinnhold

Ny nedbørsrekord - for andre måned på rad

Artikkelen er over 5 år gammel

Hele 353,7 millimeter regn har falt over målestasjonen på Florida denne måneden. Og mer skal det bli.

Tirsdag formiddag bikket nedbørsmålerne på Florida målestasjon i Bergen over sin tidligere rekord. Aldri før har det blitt målt så mye regn i august måned på stasjonen.

– Den nye rekorden er 353,7 millimeter. Det øker nok i løpet av dagen, opplyser førstekonsulent ved Meteorologisk institutt, Lillian Kalvø, til BA.

Det er 2,0 millimeter over den tidligere regnrekorden for august, som ble satt i 1989. Og enda er det halvannet døgn igjen av måneden.

Også ny døgnrekord

Det er for øvrig andre måned på rad at det settes ny rekord på stasjonen. I juli ble det målt hele 263,7 millimeter nedbør. Det er mest i hele stasjonens historie, og den har blitt benyttet siden 1983.

– Det har jo vært flere rekorder denne måneden. Den 9. august ble det målt ny døgnrekord – 76,2 millimeter på ett døgn. Den gamle rekorden var på 71,8 millimeter, også den fra 1989, forteller Kalvø.

Hun presiserer imidlertid at måler-rekordene på Florida ikke rekord for Bergen som sådan.

– Den gamle Bergens-rekorden fra 1929 klarer vi nok ikke. Da ble det målt 415 millimeter nedbør i august, sier førstekonsulenten.

Blir det bedre?

Og så, til det evinnelige spørsmålet: Fortsetter regnværet? Vel, ifølge Meteorologisk institutts værvarsel ser det dårlig ut. Til og med lørdag er det meldt gråvær, med noen få millimeter regn.

Søndag og mandag meldes det om opphold – mens regnet returnerer utover i neste uke.

Les også

Slik var «sommerværet»: Her regnet det aller mest i juli

 

Kommentarer til denne saken