– Været til Aurora-konserten torsdag kveld ser fint ut. Det blir oppholdsvær og til og med sol. Temperaturene ligger opp mot 15 grader tidlig på kvelden, og så synker det ned mot 10 til 12 grader. Shorts og T-skjorte er kun for de barskeste, humrer statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet.

Han er litt mindre optimistisk for Kygo-konserten på lørdag.

Skyer over Cloud 9

– Lørdagen begynner bra med sol og fint vær, men så skal det skye til. På kvelden kan det bli tungt skydekke og litt regn. Ikke noe voldsom nedbør, men det er nok lurt med regnponcho. Temperaturene vil ligge midt på treet med 13 til 16 grader, forteller Fagerlid.

Da BA snakket med meteorologen torsdag ettermiddag var den tunge tåken som har hengt over byen de siste dagene i ferd med å lette.

– Tåken kan dessverre dukke opp igjen fredag morgen, men vi forventer at den skal gi seg for denne gang på formiddagen. Eller blir det lite skyer og masse sol på fredag, med opp mot 20 grader, sier Fagerlid.

Varmfront på vei

Til helgen skal en varmfront fra Atlanterhavet treffe Vestlandet. Den bringer med seg skyer som kan gi litt nedbør på lørdagen, men også opp mot 25 grader.

– Den kjølige luften vi har hatt skal bli skubbet bort. Det gir også bra prognoser for starten av neste uke, med opp mot 20 grader og fint vær, sier Fagerlid.

– Prognosene er usikre, men jeg er optimist, legger han til.