Egentlig skulle BA sende treningskamper med Sandviken, Arna-Bjørnar, Sotra, Øygarden, Åsane og Brann. Korona tok luven av de planene. Fotball blir det heldigvis likevel.

– Jeg har hatt en dialog med arrangøren av Varegg cup siden januar – og nå er ventetiden over. I helgen braker det løs med tolv direktesendte oppgjør fra sluttspillet på Varden Amfi. Vi har også levende bilder fra tre semifinaleoppgjør på Nymark. Det blir vårens vakreste eventyr, sier utviklingsredaktør og prosjektleder i BA, Rune Eriksen.

– Det viktigste er at de får spille

Tilskuerbegrensninger

Med tilskuerbegrensninger på grunn av smittevernsregler legger BA ekstra ressurser i produksjonen.

– Tanken vår er å lage en fotballfest for alle lagene og alle de som ikke får lov til å komme til finalearenaen i Fyllingsdalen.

Det betyr mye for Holger Hagesæter, styreleder i Varegg.

– I et smittevern-perspektiv er vi glad for å få disse kampene på skjerm. Her har foreldre, besteforeldre og andre interesserte mulighet til å se kampene uten å måtte oppsøke arenaene. Det er vi oppriktig glad for, sier han.

Lørdag starter sendingen klokken 1200 og holder på til 1800 fra kvartfinaleoppgjørene i tre av gutteklassene (G15, G16 og G19), og på søndag starter direktesendingen klokken 1000.

– Da skal vi holde det gående på Varden Amfi til siste vinner er kåret rundt klokken 2000 på søndagskvelden. Vi skal også vise bilder fra Nymark der tre semifinalekamper spilles, sier Eriksen.

Kribler ekstra i magen

Turneringsleder Ørjan Mellingen gleder seg stort over at kampene skal sendes.

– Vi får mer oppmerksomhet av at BA stiller opp og viser det flotte arrangementet. Det tar cupen til et annet nivå at vi får filmet kamper. Det gir oss et veldig løft. Vi er veldig glade for at BA bruker tid og ressurser turneringen, sier Mellingen.

For spillerne som skal i aksjon i de TV-sendte kampene blir det nok også ekstra spesielt, tror han.

– Det er klart at det er kjempestort. Noen syn­es det er spen­nen­de at de blir fil­met og får høre nav­net sitt av en kom­men­ta­tor – at laget får mer opp­merk­som­het. Det er sikkert første gang for mange. Det kribler nok ekstra i magen for en del når de skal på TV, sier Mellingen.

Cup er cup, noen ryker ut i allerede i kvartfinalen, mens noen går hele veien til finalen.

– Det blir ga­ran­tert skuf­fel­ser, men også gle­de dis­se to da­ge­ne, men vik­tigst av alt: En­de­lig er vi i gang med strøm­ming av id­retts­gle­de fra byen vår! Det blir ga­ran­tert fle­re av det­te slaget frem­over. Dette blir en strå­len­de fot­ball­helg på BA.no, av­slut­ter Eriksen.

Bildeserie

Se alle bildene: Varegg- og Lerøycup 2021

Sendeplan Varegg Cup

Lørdag:

1200: Kvartfinale G15 Lyngbø – Bønes 1

1330: Kvartfinale G16 Varegg – Nymark 1

1430: Kvartfinale G16 Bjarg – Gneist 1

1700: Kvartfinale G19 Fana – Bjarg

Søndag:

1000: Semifinaler G15

1115: Semifinaler G16

1230: Semifinaler G19

1400: Finale G13

1515: Finale G14

1630: Finale G15

1745: Finale G16

1900: Finale G19

For å se kampene må du være abonnent av BA.

Prøv BA.no i fem uker for kun fem kroner her.